Menu 

Naučite kako da napravite čaše od leda za potpuno osveženje i punu pobedu nad vrućinom. Pravite ih ekstra velike da vam služe kao kanta za hlađenje pića ili mini čaše od raznih voćno-biljno-alkoholnih kombinacija.

Na blogu IntimateWeddings smo pronašli zanimljiv tutorijal. Najbolje je da koristite razblažene sokove izmiksane sa svežim biljkama, koje će dati fenomenalan izgled vašim čašicama. U njih možete točiti žestoka pića ili obične limunade. Možete ih uzimati u ruke (ako možete izdržati hladnoću) ili služiti na tanjirićima ili u drugim malim plastičnim čašama.

čaše od ledaDa biste dobili lepu nijansu plave, koristite razblažen sok od kupina ili borovnica. Ukoliko želite da izbegnete da se čaše lepe za prste, samo ih napravite tako što zaledite vodu obojenu sa malo boje za hranu.

Potrebno vam je, pored soka, koktela ili mešavine sa biljkama: veće i manje plastične čaše, kamenčići i samolepljiva traka.

Naspite piće koje ste odabrali u veću čašu (napunite tek 2/3 čaše). Stavite manju čašu u veću, koju ste napunili napitkom i onda stavite kamenčić u manju čašu da bi ostala potopljena. Sve pričvrstite samolepljivom trakom (kao na slici).

Ponovite i sa ostalim čašama, pa sve stavite u zamrzivač na 6 do 8 sati. (Pazite smo da budu na ravnom, da se napitak ne bi prosuo).

Kada ih izvadite iz zamrzivača napunite manju čašu sa malo vruće vode, pa ostavite 30-tak sekundi. Uklonite samolepljivu traku i manju čašu. Stavite veću čašu sa zaleđenim napitkom na kratko pod česmu i pustite mlaku vodu da teče. Na ovaj način ćete lako izvaditi led iz čaše. Napunite ledene čaše napitkom po želji.

Možete napraviti i veliku ukrasnu čašu za hlađenje pića. U veliku kantu uspite vodu i bilje (možete dodati i boju za hranu), pa u sredinu stavite veliku flašu od 2 litre napunjenu vodom i kamenčićima. Sve stavite u zamrzivač preko noći. Formiranu veliku ledenu čašu vadite iz kalupa na sličan način kao i male čaše, pod mlazom tople vode.

Pogledajte i kako da napravite Mini ledene kremice – slastice na štapiću.

Piši!
Širi dalje!

2 komentara
  1. Bela

    Savršeno je! Sinoć sam stavila u zamrzivač i danas već imam ledene čašice. Napravila sam ih od cedevite – narandžaste su :)

  2. Danica Petrović Blagojević

    ovo je samo za one koji brzo piju hahaha inace na ovoj temperaturi ode casa za sekund

Napišite komentar

Zdravlje

Dolazi nam hladnije vreme  koje može pogoršati simptome ekcema, a to znaju svi koji imaju problem sa ovom bolešću. Iz tog razloga vam donosimo recept za kremu protiv ekcema koju možete napraviti sami. Jednostavna je...