Menu 

Tako jednostavan i zanimljiv projekat. Pahulje za prozore možete izraditi sa djecom za vrlo kratko vrijeme.

pahulje na prozoru 1Potrebno vam je: boja za odjeću (sa šljokicama, recimo) ili pufnasta boja – puffy paint (), plastična vrećica (ili neka ravna staklena posuda ili masni papir), pahulje nacrtane na papiru.

Pahulju nacrtanu na papiru stavite u plastičnu vrećicu, pa boju nanosite preko vrećice iscrtavajući pahulju. Potrebne su samo mirne ruke i strpljenje. Kada ste iscrtali sve pahulje ostavite ih da se osuše preko noći.

Sledeći dan ih lagano odlijepite sa vrećice (stakla ili masnog papira), pa sa njima ukrasite prozore. Pritisnite ih toplim rukama da bi se zalijepile za prozor, a ako je potrebno pričvrstite selotejpom.

Ideje i fotografije: Chicacircle i Sweetandsimplethings

Pročitajte i .

Piši!
Širi dalje!

3 komentara
 1. Zdravkovski Bilja

  Da biste napravili sami ove boje potrebno vam je nekoliko jednostavnih sastojaka, koje već imate u svojoj kuhinji: 1 šolja soli, 1 šolja brašna, 1 šolja vode i boja za hranu.

  Sve sastojke (osim boja) izmešajte, pazite da ne bude grudvica od brašna, pa podelite u različite posudice i dodavajte svakoj smesi posebno drugu boju za hranu. Različte boje sipajte u odvojene boce i spremni ste da pravite umetnička dela i kreacije.

  Read more at http://lifepressmagazin.com/uradi-sam/uradi-sam-deca/zabavite-klince-napravite-pufnaste-boje/#Qv78B50Zg8CkIcpo.99

 2. Mirjana Despot Mirjana Despot

  Draga Marija, nismo sigurni da li kod nas u radnjama boja i lakova ili knjižarama ima ova boja u prodaji, ali tako ju je jednostavno napraviti – treba vam so, brašno, voda i boja za hranu. Uputstva ćete pronaći na linku – http://lifepressmagazin.com/uradi-sam/uradi-sam-deca/zabavite-klince-napravite-pufnaste-boje/ ;)

 3. Marija Kovic

  gde moze da se nadje ta boja?

Napišite komentar

Zdravlje

Peršun, koji svi često koristimo u kulinarstvu, nije samo začin. Kao čaj ili sok može vam pomoći u lečenju nekih bolesti, ali i pri mršavljenju. Piši! Širi dalje!