Menu 

Rotkvice su savršene za dekorisanje hrane za specijalne prilike. Male, ukusne i zdrave u rukama majstora mogu se lako pretvoriti u ruže, cvetiće, gljive ili miševe.

Najbolje je da salate ili ovale sa mesom i prilozima ukrasite ovim umetničkim rotkvicama, a možete ih deci izneti za doručak.

Gljive

dekoracije sa rotkvicama

http://www.pinterest.com/pin/140806211355100/

Ova preslatka dekoracija idealna je za jesenju i zimsku trpezu. Ideje za rezbarije na rotkvicama su brojne, ali ova nam se učinila u samom vrhu među najboljima, ali i najjednostavnijima. Na fotografiji pogledajte kako da od cele rotkvice izrezbarite ukrasnu gljivu.

Cvetovi

dekoracije sa rotkvicama

Za cvetove od rotkvica vam treba smao oštar nož i rotkvice. Presecite ih na polovine (bitno je da stoje ravno, bez prevrtanja) i izrezbarite oštre vrhove na belom delu rotkvice. Aranžirajte ih na listovima zelene salate i pospite maslinovim uljem i solju.

Ruže

dekoracije sa rotkvicama

Postoje dva načina da napravite ruže od rotkvica. Jedan je da ih izrezbarite direktno na vrhu rotkvice, a drugi je da rotkvice isečete na što duže tanke trakice i da te trakice umotate u ruže.

Miševi

dekoracije sa rotkvicama

Ovo je najzanimljivija igra za doručak. U kuvana jaja zabodite dva kolutića rotkvica da „glume“ mišije uši, za oči upotrebite zrnca bibera, a za nos i rep komadiće povrća. Klinci više neće preskakati doručak.

Kako vam se dopadaju ove dekoracije sa rotkvicama?

Piši!
Širi dalje!

1 komentar
  1. Lela Nikolic

    prelepo.

Napišite komentar

Zdravlje

Razvojni put svake žene propraćen je dobitkom menstruacije, a od tog trenutka i gomilom pitanja koja nas muče, a vezana su za ovu pojavu. Mi vam danas na neka od njih odgovaramo.