Menu 

Možete li zamisliti bolje ukrase za jelku od onih koje možete napraviti sami u željenim oblicima i koji mirišu na cimet? Nama se čini da bolje ne može i zato vam donosimo recept kako da napravite baš ovakve ukrase.

Kako da napravite posebne ukrase za jelku koji će vaš dom učiniti mirisnim pronašli smo na Katyelliott blogu.

Potrebni sastojci:

  • 1 šolja sosa od jabuka
  • 1 ½ šolja cimeta
  • 2 kašike mlevenog karanfilčića

Jednu šolju sosa od jabuke i šolju cimeta pomešajte u posudi i dobro umesite rukama, nakon toga dodajte ostatak cimeta i karanfilčić opa sev dobro umesite. Trebalo bi da dobijete glatko testo koje se ne mrvi.

ukrasi2

Na radnu površinu pospite malo cimeta pa testo razvaljajte na tanko oklagijom pa rezačima raznih oblika izrezujte oblike od testa i slažite ih na pleh za pečenje koji ste obložili masnim papirom. Svaki ukras pri vrhu probušite čačkalicom da napravite rupicu za konac.

ukrasi

Uključite rernu da se greje na 100C i stavite ukrase da se peku oko sat vremena, jer je potrebno da sva tečnost iz jabukovog sosa ispari. Možda će biti potrebno i više od sat vremena, a gotovi su onda kad su tvrdi kao kamen. Izvadite ukrase i ostavite ih da se hlade preko noći.

Sutradan kroz rupice provucite šareni konac ili vunicu da biste napravili petlje pomoću kojih ćete ukrase kačiti na jelku.

Napomena: Ukrasi nisu jestivi.

Sviđa nam se
Autor
Ukrasi za jelku od cimeta
Datum
Ime
Ukrasi od cimeta, karanfilčića i jabukovog sosa
Stars
5
Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar

Zdravlje

Već dugi niz godina se priča o lekovitim svojstvima pčelinjeg otrova za koji se veruje da može olakašati bolove uzrokovane artritisom. Otkrivamo vam više o ovom neobičnom načinu lečenja. Piši! Širi dalje!