Menu 

Ako volite onu crnu boju koja bilo koji predmet pretvara u školsku tablu po kojoj možete pisati, šta mislite da vaša uskršnja jaja premažete upravo ovom bojom?

Crno obojena jaja se, verovatno ćete pomisliti, u potpunosti kose sa našom tradicijom, ali zašto ne biste probali? Ovom bojom obojite svega nekoliko jaja i na njima kredom napišite čestitke za Uskrs kao i vesele poruke.

crna jaja2

Ovu neobičnu ideju smo pronašli na Oleander and Palm blogu i moramo priznati da nam se učinila više nego zanimljivom.

Jeran koja je došla na ovu interesantnu ideju kaže da je ona sa svojim klincima bojila drvena jaja koja je kupila u prodavnici, ali kaže da se isto može uraditi i sa kuvanim jajima, ali ne preporučuje da ta jaja jedete.

S druge strane ukoliko obojite drvena ili plastična jaja ovom bojom za školske table sledeće godine ćete već imati spremna obojena jaja za ukras i samo ćete morati promeniti natpise.

Sama Jeran kaže da su ovakva jaja daleko od tradicionalnih, ali da vašem Uskrsu mogu dati onu malo moderniju notu, a kad ih deca ukrase kredama sigurni smo da će postati neodoljiv ukras vaše uskršnje trpeze.

crna jaja 3

Kad su u pitanju uputstva, sve što treba da uradite jeste da kupite crnu boju za školske table i prebojite jaja uz pomoć kista. Ako je potrebno premažite jaja u dva sloja i ostavite ih da se osuše.

Nakon toga klincima dajte krede da jaja ukrase po želji.

Šta kažete, previše odudara od tradicije ili simpatična promena?

Piši!
Širi dalje!
6 komentara
 1. nevermind

  meni se bas dopadaju :))) ne mislim da bi se neko od gore nasao uvredjenim, ili bi smatrao da neke zrtve nisu postovane zbog toga sto bi neko ovako obojio jaja…

 2. Jadranka Grubesic-Cvijic

  ruzno

 3. Jasmina Miletić

  glupo je…uskrs nije za eksperimentisanje…….treba vesele i lepe boje a poruke pisite na frizideru:))

 4. Djurdjina Marjanovic

  greska

 5. Djurdjina Marjanovic

  savre

 6. Zorica Stojkovski

  daj bre jaja treba da su crvena ko krv isusova

Napišite komentar

Zdravlje

Ako vas često bole zglobovi i kosti pokušajte sa promenom ishrane, ali i sa ovim zdravim sokom, za koji vam donosimo recept. Piši! Širi dalje!