Menu 

Ako ste jedna od onih osoba koje jednostavno ne mogu čekati proleće i leto da bi uživale u plodovima koje su same uzgojile onda obavezno pročitajte listu biljaka koje možete uzgajati u svom domu bez obzira na godišnje doba.

Ne dozvolite da vas hladno vreme spreči da uživate u svom omiljenom hobiju – baštovanstvu i da budete uskraćeni za sveže plodove svoga rada. Evo koje biljčice bez problema možete uzgajati i kad je napolju hladno.

Zelena salata. Ovo je namirnica koju je veoma lako uzgojiti, nije joj potrebno previše prostora, a bez problema će dati sjajne plodove ako je posijete u saksiju na osunčanom proszoru. U jednu saksiju možete posijati nekoliko različitih vrsta salate.

7215559078_31f21a8430_z

Šargarepa. U zatvorenom prostoru možda nećete uspeti dobiti neke velike šargarepe, ali ako imate dovoljno duboke saksije u domaćim šargarepicama možete uživati cele godine. Saksija bi trebalo da je duboka oko 30 centimetara, a seme posadite na dubinu od 0,5 cm. Saksije sa šargarepom čuvajte na odbro osunčanom mestu i neka zemlja bude uvek vlažna, ali ne previše natopljena.

Rukola. Pikantna i veoma ukusna ova biljčica će bez problema uspeti u saksiji jer brzo proklije i niče bez problema. Rukola voli nešto niže temperature što je čini savršenom biljkom za zatvorene prostore.

Kelj. Baš kao i rukola, bez problema će uspeti u zatvorenom protoru, a veće listove možete rezati čim poratu, a menje ostaviti da se bolje razviju. Posadite nekoliko semena u saksiju srednje veličine i prekrijte ih sa 1 cm zemlje. Redovno zalivajte.

2421890653_63ca763a15_z

Paradajz. Verovali ili ne paradajz možete uzgajati u vašem domu i tokom zime. Jednostavno ih zasadite u saksije, ali treba da pazite da stoje na dobro osunčanom mestu da bi bolje sazreli, jer svi znamo da crvena boja dolazi zbog sunca. Baš kao da ih sadite u bašti, prvo od semena uzgojite sadnice u malim posudicama pa ih presadite u veće saksije.

Svim ovim biljkama je potrebno da ih redovno zalivate, da zemlja uvek bude vlažna na dodir, ali ne sme da bude baš mokra. Obavezno ih stavite na mestu u stanu koje je najbolje osvetljeno prirodnim svetlom i sigurno će uspeti bez ikakvih problema.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar

Saznajte

video

Ovaj pas je izgleda veliki ljubitelj loptica jer su njegovi vlasnici odlučili da ga iznenade sa njih stotinu za rođendan. Piši! Širi dalje!