Menu 

Iako je leto u punom jeku, a detoks tretmane bismo trebali obavljati u proleće, nikad nije kasno, posebno ako pronađete ovako sjajan recept za detoksikacijski sok koji će vašem telu pomoći da izbaci sve štetne materije.

Na svom blogu Luisiana bride, blogerka Emily koja vodi računa o svom zdravlju i ishrani uz pomoć onoga što nam daje priroda, objavila je recept za ovaj veoma efektni sok od đumbira i krastavaca koji će vas osloboditi toksina i rešiti vas nadutosti gotovo trenutno.

detokskacijski sok

Potrebni sastojci:

2 krastavca

Komadić svežeg đumbira

½ limete

Šolja peršuna

Prstohvat kajenske paprike ili čilija u prahu.

Krastavac, i polovinu limete bez kore stavite u sokovnik, zatim dodajte peršun i đumbir. Gotov sok prelijte preko dosta leda i dodajte malo kajenske paprike. Ukoliko nemate sokovnik, sve sastojke možete miksati u običnom blenderu uz dodatak malo vode.

Ovaj sok je prava riznica zdravlja jer sadrži:

  • Krastavce – koji su sjajni za detoksikaciju, jer su sačinjeni od 90 odsto vode, hidratiziraju i deluju diuretski. Sadrže elektrolite, vitamine A, C, K i kalijum
  • Đumbir – odličan za probavu, sprečava mučninu i otklanja zatvor.
  • Sok limete – odličan izvor vitamina C, potpomaže lečenje kostobolje i skorbuta. Prema nekim istraživanjima sok limete sadrži kiseline koje razbijaju makromolekule u hrani, stimuliše probavu i podiže količinu probavnih sokova.
  • Kajenska paprika – ima antiupalna i antigljivična svojstva, odlična je za bolno grlo i olakšavanje boli.
  • Peršun – odličan prirodni diuretik koji sadrži vitamine A, C i K, ojačava imunitet.

Pokušajte i dijetu sa sassy vodom na bazi krastavaca i mente, a više o njoj saznajte u članku “Sassy dijeta – za manji stomak i butine”.

 

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar