Menu 

Verujemo da vam se i sama pomisao na sok od luka gadi, ali kada saznate sva njegova blagotvorna svojstva promenićete mišljenje.

Kako je bogat alicinom, ovaj sok jača vaš imunitet, poboljšava cirkulaciju, smanjuje rizik od kardiovaskularnih bolesti, pozitivno deluje na lečenje urinarnih problema, …

Kako ga napraviti

Zaista ništa lakše. Trebate ga ubaciti u blender ili seckalicu, pa iscediti sok ili ga samo narendajte, pa sok iscedite rukama i procedite kroz gazu. Iako ga je zdravo piti čistog mnogim ljudima je njegov ukus u ovom obliku nepodnošljiv. Zato ga najradije koriste u druge svrhe.

sok od luka 2

Kosa

Već smo pisali koliko je luk koristan i za kožu i za kosu (, ), ali treba naglasiti da ovaj sok spada među najbolje domaće lekove protiv peruti i za rast kose. Mnoge istraživanja su pokazala da nanošenjem svežeg soka od crvenog luka na kosu možete značajano poboljšati i ubrzati rast kose i pogustiti retku kosu (neki veruju i rešiti se ćelavosti). Potrebno je samo da ga utrljate na teme i duž kose, ostavite da deluje kratko i posle dobro operete.

Žutica

Pre nego što su se pojavili industrijski lekovi, žuticu su stari narodi lečili crvenim lukom. Luk učetvrtite i potopite u limunov sok i ostavite preko noći. Ovaj sok sledeći dan pijte sa malo soli i bibera.

Krvarenje iz nosa

Do krvarenja iz nosa može doći i zbog povišene temperature. Da biste zaustavili krv, samo ukapajte u nos 3 do 4 kapi soka od luka i krvarenje će prestati.

Groznica

Ako imate groznicu, prehladu i sa njima i temperaturu pozovite sok od luka u pomoć. Nanesite ovaj sok na čelo (natopite pamučnu krpu sokom od luka). Ova obloga će izvući temperaturu i groznica će biti ublažena.

Ekcem

Za infekcije na koži poput ekcema delotvoran je ovaj sok. Deluje protiv gljivica, umiruje kožu i ublažava simptome vrlo brzo.

Kamen u bubregu

Za lečenje kamena u bubregu upotrebljava se i ovaj narodni lek: pomešajte mlak sok od luka i malo šećera. Popijte taj napitak par puta u toku dana.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar