Menu 

Neplodnost je jedan od zdravstvenih problema, koji u stalnom rastu, a uzrok tome verovatno je ubrzan i stresan način života kojim živimo. Prema nekim procenama čak 15 odsto parova zapadne civilizacije ima problema sa začećem. Mogu li nam biljke pomoći da izlečmo neplodnost?

Da bi se neplodnost uspešno lečila treba da se utvrdi razlog zbog kog je nastala. Kod žena uzrok za neplodnost mogu biti policistični jajnici, hormonalni poremećaji, stresan način života, dok su kod muškaraca to uglavnom smanjen broj spermatozoida, slaba pokretljivost, abnormalna građa spermatozoida. Isto tako, uzrok neplodnosti kod muškaraca mogu biti odbolovani zaušci, razne upale ili povrede u predelu genitalija.

Izlečite neplodnost biljkama

Ako mislite da ste probali sve, a beba i dalje nije na putu, probajte sa biljkama za koje se još od davnina veruje da leče neplodnost i pomažu pri začeću.

Tamjan, mirisni tamjan koji se dobija iz smole se koristi hiljadama godina kao borac protiv neplodnosti. Nauka je dokazala da fenoli, koje sadrži ova smola zagrevanjem ispuštaju antiseptička svojstva, deluju umirujuće i dezinfikuju prostor. U istočnoj medicini za lečenje neplodnosti, žena je tamjanom masirala predeo stomaka, a muškarac celo telo, a može se i koristiti za inhalaciju, jer udisanjem mirisa tamjana, lekovite supstance odlaze direktno u krvotok.

Vrkuta je trava koja se u antičko doba koristila kao lek za mnoge ženske probleme, pa tako i za neplodnost. S godinama nauka je potvrdila sva lekovita svojstva ove trave pa tako ona  važi za jednu od najdelotvornijih biljaka u borbi protiv ženskih bolesti.

Konopljika je biljka čiji sitni cvetovi pomalo mirišu na biber, a imaju moć da hormone estrogena i progesterona stavljaju u željeni balans. Istraživanja su pokazala da su žene koje su uzimale suplemente na bazi konopljike ostajale trudne svega nekoliko meseci nakon početka terapije.

Crni kim se u istočnoj medicini vekovima koristi za lečenje neplodnosti, spuštene materice, bolnih menstruacija, a veruje se i da ima afrodizijačka svojstva.

O zelenom čaju smo već pisali, poznato je da deluje umirujuće, da pomaže kod gubitka kilograma, a najnovija otkrića su da leči plodnost. Žene koje piju samo jednu šolju ovog čaja dnevno povećavaju šanse za začeće.

Kadulja ili žalfija je jedna od najstarijih biljka , a o njezinim lekovitim svojstvima smo takođe već pisali, njen latinski naziv (Salvia officinalis) koji znači spasiti, sam po sebi govori koliko je ova biljka spasonosna. Kadulju bi trebalo da piju i muškarci i žene, koji imaju problema sa neplodnosti.

Ovde smo pisali kako na prirodan način da pospešite plodnost.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar