Menu 

O pročišćavanju organizma raznim tretmanima samo pisali mnogo puta. Danas ćemo se pokušati osvrtnuti na malo drugačije pročišćavanje i detoks tretman, a radi se o čišćenju i podizanju energije uz pomoć svežih sokova.

Pročitajte nekoliko razloga zbog kojih bi trebalo da u svoje zdrave navike uvrstite sokove od svežeg voća i povrća.

1. Sokovi pomažu telu da apsorbuje sve hranjive materije. Pojedini ljudi imaju problema sa probavljanjem određene hrane. Sokovi vam pomažu da organizam probavi hranu i upije ono najbolje što dobijamo putem hrane.

2. Sokovi podižu količinu dnevnog unosa voća i povrća. Sjajno kod sokava je što možete da ih pripremite unapred, spakujete u flašicu, pijuckate tokom radnog dana i na taj način nadomešćujete propuštene zdrave obroke.

3. Pomažu vam da otkrijete nove vrste voća i povrća. Ako vam je dosadilo da svakodnevno koristite iste namirnice u vašem sokovniku, izbor je neverovatno veliki. Slobodno u jutarnji sok stavite koji list kelja ili sok od grejpfruta.

4. Podižu nam nivo energije. Kada uzimamo voće i povrće u sirovom obliku ono ne gubi svoje hranjive materije, pa nam pomaže da ojačamo imunitet, a telo očistimo od neželjenih supstanci.

5. Ubrzavaju metabolizam. Kroz sveže sokove u telo unosimo blagotvorne enzime veoma važne za dobar rad metabolizma.

6. Pomažu da se izborimo sa bolestima. Putem svežih organskih sokova organizam dobija dovoljnu količinu fitonutrijenta, koji deluju kao antioksidanti koji se bore brotiv kancerogenih, srčanih obolenja i dijabetesa.

7. Neutrališu slobodne radikale. Zbog velike koncentracije antioksidanata sokovi imaju mogućnost da uspore proces starenja i smanje loše delovanje slobodnih radikala.

8. Bolji su od vitaminskih suplemenata.

Ako se odlučite da svako jutro započinjete sa sveže ceđenim sokovima potrudite se da nabavljate isključivo organski uzgojeno voće i povrće. Nema posebnog režima i uputstava kako da sprovodite ovaj tretman. Nabavite sokovnik i svako jutro u njega ubacite raznovrsne kombinacije voća i povrća i njima započnite dan. Neka vam pređe u naviku i neka vam jutro bez sokova postane nezamislivo.

Već nakon kratkog vremena osetićete ogromnu promenu i poboljšanje svog opšteg zdravlja.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar