Menu 

Bol u stomaku, bol u desnom ramenu, mučnina, nadutost i gasovi, loša probava i nedostatak apetita su neki od simptoma zapaljenja žučne kese. Ako patite zbog ovih problema imajte na umu da postoje prirodni lekovi koji zaista deluju.

Među drugim simptomima problema sa žučnom kesom su i: često curenje nosa, gorak ukus u ustima, bolna stopala i svrab anusa.

dedica na klupiŽučna kesa je mali organ koji nakuplja žuč, koji proizvodi vaša jetra za probavni sistem. Ponekad, može da se pojavi kamenje u žuči i da blokira žučni kanal što može dovesti do upale i drugih problema.

Prevelika koncentracija žuči i formiranje kamenja nastaje zbog preteranog rada jetre. Do toga može doći zbog određenih zdravstvenih problema, poput zatvora ili zbog upotrebe alkohola i droga. Takođe, toksini koje unosimo konzumacijom industrijski obrađene hrane smatraju se novim okidačem za nastanak kamena u žuči u modernom svetu.

Kada potvrdite da vaši simptomi ukazuju na ovaj problem okrenite se prirodnim rešenjima pre nego krenete sa standardnim medicinskim tretmanima, pa možda i operacijom. Porazgovarajte sa doktorom o vašim planovima i konsultujte se da li vam i on tako nešto savetuje i dopušta.

Prvo, ublažite simptome, a ako se problemi ponovo jave, isprobajte tretman ispiranja kamenja.

Jabukovo sirće i sok od jabuke

Koristite 1 do 3 kašike nepasterizovanog jabukovog sirćeta pomešanog sa čašom čistog soka od jabuke. Popijte i sačekajte. Olakšanje biste trebali osetiti vrlo brzo. Neki pacijenti su prijavili da su olakašnje osetili već nakon 15 minuta.

Ispiranje kamenja

Ako se problem bude vraćao trebali biste razmisliti od ispiranju, isterivanju kamena iz žučne kese. Obavezno se konsultujte sa doktorom oko ovog tretmana, jer moguće je da nije preporučljiv, pa čak i opasan za osobe sa određenim obolenjima.

kamenje u zuci

Ovaj tretman tajmirajte za vikend, jer biste se mogli osećati loše posle i trebali biste malo usporiti i odmarati se. Prvih 5 dana jedite normalno, ali pijte mnogo jabukovog soka. Na ovaj način bi trebali omekšati kamenčiće pre izbacivanja.

Na šesti dan uzmite 1 kašiku gorke soli rastvorene u čaši vode. Od tog trenutka više ne biste trebali jesti ništa. Nakon dva sata uzmite još jednu dozu ove mešavine. Nakon još dva sata popijte mešavinu 125 ml maslinovog ulja sa 125 ml sveže ceđenog soka od limuna, limete ili grejpa. Ova mešavina nije baš ukusna, ali potrudite se da je “salijete” što brže možete. Odmah posle ovog lezite na desnu stranu sa kolenom podignutim prema prsima i ostanite ovako 30 minuta.

Možete osetiti neke “pokrete”, jer telo izbacuje kamenčiće. Moguće je da ćete videti zelene komadiće u stolici – reč je o omekšalim kamenčićima, koje ste izbacili i oni su dokaz da je tretman bio uspešan.

Stimulišite rad žučne kese i protok žuči konzumacijom cvekle, kiselog kupusa ili artičoka.

Pročitajte koji su to još Prirodni načini borbe protiv kamena u žuči.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar