Menu 

Mislili ste da je masaža vrućim kamenjem rezervisana samo za spa centre i banje? Ma, opustite se! Da, zaista – sa kamenjem, kod kuće. Pročitajte kako.

Masaža vrućim kamenjem je najbolji način da opustite mišiće, rešite se bolova i da otklonite stres i umor. Istanjićete vaš novčanik ukoliko odlučite da se prepustite stručnjacima u spa centrima. Ali, dobra je stvar što to možete i sami uraditi, u svom domu, a rezultati su isti i neće vas ništa koštati.

Prvo otiđite u šetnju. (I to će vam, naravno, goditi). Pronađite glatko i pljosnatije kamenje srednje veličine (najbolje bi bilo da imate kamenje bazalta). Bitno je da su kamenja obla, da nemaju ispupčenja i da su veliki, u dužinu, do 10 cm.

Operite ih dobro tečnim sapunom i oribajte ako treba. U većoj, najbolje nekoj staroj, šerpi kuvajte kamenje u kipućoj vodi 5 minuta. Izvadite ga hvataljkom za špagete (recimo) ili kutlačom i stavite na čist peškir da se osuše i prohlade.

Tek kada kamenje budete mogli držati u rukama, proverite da li je dovoljno ohlađeno tako što ćete ga prisloniti na minut-dva na kožu iza kolena ili na vratu. Ukoliko primetite da je temperatura podnošljiva i da vas ne peče, spremni ste da počnete sa masažom.

Umasirajte losion za telo, ili još bolje, ulje, na leđa i trljajte ih 5 minuta. Neka vam pomogne partner. Prvi kamen stavljate na sredinu, odnosno na centar odakle se širi bol, a onda rasporedite ostalo kamenje oko ili duž kičme. Da biste se brže oslobodili napetosti i stresa kamenje poredajte na ramena, na lopatice.

Ovo toplo kamenje može da “leže” i na kolenima, vratu ili na sred čela. Poredajte ih i na dlanove, a manje kamenje između prstiju.

Lezite na stomak i opustite se. Kamenčiće stavite i na bolna stopala, pa i između nožnih prstića.

Angažujte partnera da vas masira toplim kamenjem lagano sa blagim pritiskom pomerajući ih gore-dole. Ovo će pomoći da se mišići opuste i bol nestane.

Ostavite kamenje da deluje još pet minuta ili, ako ste se udobno namestili, ostavite ga dok se ne ohladi.

Za najbolje rezultate, istuširajte se pre samog tretmana ili priredite pun spa tretman – pročitajte kako se priprema Kupka od zelenog čaja.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar