Menu 

Leto je sigurno najživahnije godišnje doba, kada više vremena provodimo u prirodi, na zabavnim aktivnostima, šetnjama i druženju. U svemu tome veoma je važno piti dovoljno tečnosti i ostati propisno hidriran. U tome će vam svakako pomoći i piće koje pored toga što je veoma osvežavajuće sprečava pojavu kamenja u bubrezima.

Reč je o verovali ili ne, limunadi koju bi leti trebalo piti u što većim količinama i to ne samo zbog osveženja već zbog mnoštva zdravstvenih beneficija koje nam donosi posebno onima koji muku muče sa kamenjem u bubrezima.

5670461863_a0a1aaf5ce_z

Kalijum citrat se veoma često koristi kao tretman protiv kamenja u bubregu, a stručnjaci kažu da isti efekat imaju i prirodne namirnice koje ga sadrže. Tu su na prvom mestu sokovi od limuna i limete. Citrati sprečavaju formiranje kristala u bubrezima i na taj način se smanjuje rizik od mogućeg nastanka kamenaca.

Limun i limeta su namirnice koje su najbogatije citratima, ali ih obično kvarimo velikom količinom šećera koju stavaljamo u njih. Pokušajte piti limunadu sa što manjom količinom šećera ili koristite neke dijetalne zaslađivače.

I zato, ako ste ikada imali problema sa kamenjem u bubrezima ovoga leta pijte što više limunade koja je je sjajna preventiva i što je najbolje osvežiće vas.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar