Menu 

U vreme velikih vrućina važno je pronaći neke druge načine rashlađivanja koji ne podrazumevaju vreme provedeno pod klima uređajem koje jednostavno nije zdravo.

Verovali ili ne u borbi protiv vrućina mogu vam pomoći i eterična ulja, a m ćemo vam otkriti koja su to najbolja i kako da ih koristite.

Ulje eukaliptusa i limuna. Ovo ulje ima snažna antiupalna, antivirusna, antigljivična i antibakterijska dejstva. Možete ga razblažiti sa vodom ili jednostavno utrljati nekoliko kapi na mesta gde ste otekli od vrućine. Olakšanje ćete osetiti u sekundi. Isto tako ova kombinacija je sjajna i za teranje komaraca što je svkakako bonus u letnjim danima.

14173908958_ff5d8baec6_o

Ulje lavande. Pošto je adaptogen lavanda je veoma korisna i može se koristiti u razne svrhe. Nama je najpoznatija kao sjajno prirodno sredstvo protiv nesanice i za ublažavanje stresa, a ima umirujući efekat na opekotine od sunca. Nekoliko kapi ulja razblažite sa vodom ili nekim baznim uljem i namažite na opekotine od sunca i manje rane na koži.

Ulje tamjana. Ima snažno antisres svojstvo, pomaže kod balansiranjaraspoloženja, a pri tom je veoma delotvorno kada vam je vruće. Isto ako možete ga nanositi na ubode komaraca jer će rashladiti kožu i ublažiti svrab.

Ulje peperminta. Ovo sigurno nije iznenađenje jer je poznato kako pepermint ima taj hladni efekat. Tokom velikih vrućina nakapajte nekoliko kapi ulja u sprej flašicu sa vodom i svaki put kad vas ošamuti vrućina jednostavno se poprskajte po licu i osveženje će doći u sekundi.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar