Menu 

Istraživanja su pokazala da nas Facebook čini nesrećnim, ali ne možemo tek tako da „pobegnemo“. Kako da se nosimo sa lažnim, presavršenim, Facebook životima?

Ljudi vole da na društvenim mrežama dele svoju sreću sa drugima ili tako bar izgleda. Ustvari, mnogima Facebook služi da stvore lažnu sliku kako je kod njih sve savršeno, kako žive život iz bajke, da bi druge učinili ljubomornima, zavidnima ili da bi se predstavili kao savršeno uspešna osoba u svim segmentima života. Mnogima, koji ne igraju takvu igru (bar ne svesno) te stvari smetaju. Počinju se zbog tog osećati loše, preispituju svoj život, počinju da smatraju da su oni nesrećni, ružni i da je njihov život mračan, dosadan, neuzbudljiv.

I ne treba zameriti. To je normalna pojava. Facebook na korisnike deluje kao napadna reklama. Ako neko svaki dan ističe svoju cool, zabavnu, uspešnu, srećnu stranu, drugi koji to posmatraju lagano zaključuju da je to upravo i pravi život te osobe. Iako, kada razmisle bolje, znaju da nije tako. Međutim, mnogi o tome ne razmišljaju, a taj loš osećaj ostaje i prati ih. (Pogledajte najčešće laži vaših prijatelja na Facebooku)

I šta možete učiniti ako ste nesrećni zbog Facebooka? Možete napustiti Facebook, a ako niste u mogućnosti, recimo zbog posla, onda se morate preorentisati. Kao kada blokirate reklame na vašem internet pretraživaču. Ljude koji su preveliki hvalisavci možete blokirati ili im ograničiti komentare sa „Unsubscribe“ opcijom. Uz to, Facebook vam daje opciju da sami selektujete šta će vam se pojavljivati na

„Home Page-u“. Ako ih blokirate iz „news feeda“ oni to neće znati, a vi više nećete gledati njihove „srećne“ postove. A, ako baš želite da vidite šta ima novo kod njih, jednostavno posetite njihov „zid“.

I na kraju krajeva, na Facebook gledajte kao na veliko selo: niko nije ono što se predstavlja i zato ne dozvolite da neki komentari, fotografije i postovi utiču na vas i vaše raspoloženje. U prvi plan stavite prijatelje, koji su vam bitni za posao i one vama najmilije šaljivdžije.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar