Menu 

s

Ova pojava se stručno naziva hiperhidroza što znači prekomerno znojenje i prilično je neugodan problem. Na svu sreću postoji nekoliko načina da sprečite prekomerno znojenje dlanova.

Suzbijte anksioznost. Jedan od glavnih okidača za znojne dlanove je preterana briga hoće li vam se dlanovi oznojiti. Ako izuzmemo neke medicinske razloge koji nisu preterano česti pretpostavlja se da su znojni dlanovi posledica anksioznosti. Ako imate problem sa znojenjem dlanova, na prvom mestu treba da naučite kako da se opustite i smirite pre nekog važnog sastana. Meditirajte, radite vežbe dubokog disanja, sve ono što vam može pomoći da se rešite anksioznosti.

Koristite antiperspirant za dlanove. Na isti način kao što koritite stikove za pazuhe možete ih koristiti i za dlanove. Jednostavno pre nekog važnog susreta premažite dlanove kvalitetnim stikom za koji sa sigurnošću znate da sprečava znojenje. Na tržištu se mogu naći i kreme za ruke koje su sebi sadrže antiperpirant. Posavetujte se sa vašim apotekarom ili dermatologom, neka vam preporuči one najkvalitetnije.

7460503484_fa88dc6b28_z

Razmislite o lekovima. Iako ne postoji tableta koja sprečava znojenje dlanova, postoje određeni lekovi koji bi mogli biti od pomoći. To su uglavnom lekovi iz porodice antikolinergika koji se obično koriste za gastrointestinalne poremećaje. Ipak mi vam ne svaetujemo da bilo kakve lekove uzimate na svoju ruku već da se posavetujete sa lekarom.

Botoks. Jedna od ekstremnijih tretmana za znojenje su i injekcije botoksa koje se preporučuju samo u ekstremnim slučajevima. Ove injekcije se preporučuju i za znojenje dlanova te pazuha. Ako vas prekomerno znojenje dlanova baš jako muči i sprečava vas da normalno živite možda bi trebalo da razmotrite i ovu opciju.

Brzo rešenje. U nekim situacijama jednostavno nećete imati vremena za botoks, relaksaciju il nešto treće, a brzo rešenje su gelovi za dezinfekciju ruku koje u većini slučajeva sadrže aluminijum hlorid i etil alkohol koji mogu pomoći da se dlanovi isuše. Isto tako veoma je važno da pored sebe uvek imate papirne maramice i ubruse da obrišete dlanove pre rukovanja.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar