Menu 

Pokušajte se opustiti, naučiti kako da odredite prioritete i za kratko vreme ćete se iznenaditi koliko sve poslova i obaveza mogu pričekati na svoje rešenje.

Život i sve obaveze koje s njim dolaze mogu predstavljati veliki izazov. Biti uspešan na poslu i kod kuće, uspešno balansirati između karijere i privatnog života, a pored svega toga još imati i zdrave navike, vežbati i ispravno se hraniti  –  ponekad izgleda kao nemoguća misija. Slažete li se?

Ljudi su po prirodi veoma ambiciozna bića, što u osnovi nije loše, ali može biti ukoliko sebi postavljamo previsoke, pa čak i nedostižne ciljeve.

više poslova odjednomizvor: http://stress.lovetoknow.com

Raditi osam sati, doći kući, praviti ručak, čistiti, prati, peglati, vežbati najmanje 30 minuta, voditi decu na igranje i slobodne aktivnosti, provoditi vreme sa porodicom i prijateljima, negovati kožu i kosu… I to sve za jedan dan! Kada pročitamo ovu nepreglednu listu zadataka, uopšte ne čudi činjenica da većina nas ne uspeva da „otkači“ sve zadatke koji se na njoj nalaze. Postavljajući sebi prevelike zahteve koje ne uspevamo ostvariti, izlažemo se prevelikom stresu, postajemo nervozne i histerične. Zaustavite se na trenutak, multitasking je precenjen, počnite raditi jednu po jednu stvar. Neka vam pod ‘obavezno’ na vašoj listi stoji samo da morate nahraniti decu i to ukoliko su mala pa se ne mogu hraniti sama.

više poslova odjednomŽene sebi stvaraju prevelik pritisak time što žele biti savršene majke, uspešne poslovne žene, imati kuću bez zrnca prašine i svaki dan kuvan ručak. Opustite se, umesto da peglate tu planinu veša koja se nakupila, odgledajte „Ledeno doba“ sa vašim klincima, preslušajte novi CD omiljenog pevača ili grupe, idite u pozorište sa partnerom. Posao će vas uvek čekati, ali ćete ga obavljati sa puno više elana i volje.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar