Menu 

Kada bi svi pomagali onima kojima je to najpotrebnije onoliko koliko je to u našoj moći svet bi bio lepše mesto za život. Upravo tom mišlju se vodio frizer iz Njujorka Mark Bustos koji je pokrenuo neobičnu humanitarnu akciju.

Ovaj mladi frizer svoje nedjelje, koje su mu inače jedini slobodan dan u sedmici, provodi tako da šeta ulicama New Yorka i daje besplatno šišanje beskućnicima i svima onima koji ga sebi ne mogu priuštiti.

Bustos je na ovu ideju došao tokom posete porodici na Filipinima pre dve godine kada je unajmio frizera koji je šišao lokalnu decu bez roditeljskog staranja.

frizer2 - Copy

frizer 8 - Copy

frizer3 - Copy

Tokom svoje humanitarne akcije Mark se susreo sa neobičnim ljudima i njihovim životnim pričama, a u sećanju mu je najviše ostao čovek po imenu Jemar Banks koji je tokom celog procesa uglavnom ćutao, a kad se pogledao u ogledalo prvo što je rekao bilo je “znate li nekoga kome su potrebni radnici”.

frizer9

frizer7

frizer6

Možda vam se cela ova akcija čini besmislenom i nepotrebnom, ali ovaj mladi čovek je pravi dokaz humanosti – on daje ono što može i pomaže na način na koji najbolje zna, a i to “malo” ljudima u teškim životnim situacijama zaista puno znači.

frizer5

frizer4

Kada ste vi poslednji put pomogli nekome?

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar