Menu 

Svi mi dobro znamo koliko su zdrava ishrana i redovna fizička aktivnost važni za održavanje dobrog zdravlja našeg organizma, ali isto tako svi mi imamo neke loše navike koje poništavaju sav trud i odricanje. Vreme je da ih se rešite jednom za sva vremena.

Verujte nam na reč, što pre korigujete ove navike to će vam vaše telo biti više zahvalno.

Premalo spavate. Postoji zaista mnogo naučnih dokaza koji kažu da premalo sna ili loš san doprinose kognitivnoj dezorijentaciji ili lošoj koncentraciji tokom dana, a to Manjak sna podrazumeva manje od šest sati spavanja tokom noći i to zaista može da poništi ceo trud kad je u pitanju zdrav život.

4156363120_1ddb7d2f0e_z

Previše spavate. Isto koliko nije dobro da ne spavate dovoljno, toliko nije dobro da spavate previše. Istraživanja su pokazala da više od osam sati spavanja tokom noći takođe utiče na kognitivne funkcije, a i pod većim ste rizikom od raznih bolesti.

Ne koristite kremu za zaštitu od sunca. Kod nas važi neko pravilo da se krema za zaštitu od sunca koristi samo za vreme letovanja, a to je potpuno pogrešno. Čak i mala količina UV zraka može aktivirati enzime koji negativno utiču na elastin koji je zadužen da kožu čini elastičnom. I zato, nipošto ne izlazite napolje bez odgovarajuće zaštite.

Uvek ugađate želji za slatkišima. Sasvim je normalno da povremeno pokleknete, da pojedete kockicu čokolade ili kuglu sladoleda tokom ovih toplijih dana, ali nije u redu da toj želji za slatkišima ugađate baš svaki put kad je osetite.

16636505752_5775e49f03_z

Ne sklanjate se u hlad. Sunce ne utiče loše samo na kožu nego i na oči i zato je važno da se tokom dana sklanjate u hlad i nosite naočare za sunce tokom ovih letnjih dana.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar