Menu 

Redovna posjeta doktoru je nešto što mnogi, na žalost, olako shvataju. Ne morate da hitate na pregled zbog posjekotine ili prolazne glavobolje, ali nekoliko pregleda mora biti na vašoj godišnjoj listi.

Zubar

Da li ste znali da značajan dio glavobolja i želučanih bolova nastaje zbog kvarnog zuba? Redovnim pregledom i eventualnim popravkama spriječićete mnoge boljke. Stomatolozi preglede preporučuju bar dva puta godišnje.

Vid

Oči trebate provjeravati svakih tri do pet godina, a stariji (preko 40 godina života) svake dvije godine. Kako poslovi većine nas danas zavise od računara, naš vid je mnogo osjetljiviji. Zbog toga su kontrole vrlo bitne, a zamolite doktora da vam preporuči neke vježbe za vid, posebno ako ste često za kompjuterom.

Ginekolog

Žene bi trebale bar jednom godišnje da posjete ginekologa. Ovi pregledi su vrlo važni za reproduktivno zdravlje, posebno jer je prisutan sve veći porast malignih oboljenja, poremećaja menstrualnog ciklusa i polno prenosivih bolesti.

Redovni pregled

Obavezni su jednom godišnje i iskoristite ga da provjerite i nivo holesterola. Pratite svoje zdravlje da bi ste potencijalnu bolest otkrili u ranom stadijumu kada je moguće da se uspješno izliječi.

Krvni pritisak

Stres, užurban život, ali gojaznost i energetska pića glavni su krivci za povišen krvni pritisak. Broj ljudi, koji su pogođeni ovom bolešću je u porastu, a zapanjujuće je da je među njima i sve više mladih ljudi. Zato je ovaj pregled na listi najbitnijih i trebate ga uraditi bar jednom godišnje.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar

Zdravlje

Prema poslednjim istraživanjima gutljaj vina i nekoliko borovnica tokom dana mogu uveliko uticati na smanjenje rizika od Alchajmerove bolesti. Stručnjaci veruju da posebna dijeta može smanjiti mentalno “propadanje” koje se...