Menu 

Kontroverzni guru alternativne medicine dr. Joe Mercola otkriva najradikalnije lekove dosad. On tvrdi da je otkrio potpuno prirodne lekove za rak, umor, debljanje… Hoće li se zdravstvo promeniti iz korena? Da li je dr. Mercola vizionar ili šarlatan?

Snažni zagovornik holističkih tretmana, alternativne medicine i suplemenata dr. Mercola razbija konvencionalnost i razmišlja „izvan kutije“. On veruje da današnja medicina forsirajući lekove, u većini slučajeva leči samo posledicu, ali ne i uzrok bolesti. Upravo iz tog razloga on je stekao milione obožavatelja i istomišljenika, ali i isto toliko neprijatelja.

Lečenja raka patlidžanom

Dr. Mercola veruje da veoma pristupačna krema koja sadrži ekstrakte patlidžana poznate kao BEC i BEC5 može da izleči rak kože kroz svega nekoliko nedelja. Mešavina prirodnih glikoalkaloida, koji se nalaze u patlidžanu i drugim biljkama iz iste porodice su dokazano veoma efektni u lečenju raznih vrsta raka kože. Snaga se zapravo krije u pigmentu, prirodnoj hemikaliji povezanoj sa ćelijama raka kože koje je za njih veoma toksična, a s druge strane uopšte ne šteti zdravim ćelijama. Jedno istraživanje je pokazalo da je od 24 slučaja raka kože, nakon tretmana ovom kremom njih čak 20 nestalo. Na tržištu ovu kremu trenutno proizvodi jedna kompanija, a košta oko 96 evra.

Ako hodate bosonogi sprečavate gojenje i lečite iscrpljenost

Mercola tvrdi da proces poznat kao „uzemljenje“ ili „zemljarenje“ može značajno promeniti ljudsko zdravlje. Ovaj proces podrazumeva povezivanje sa elektronima na zemljinoj površini tako što ćemo bosi hodati, sedeti,  ležati pa čak i spavati na zemlji. Na taj način pronosimo energiju tla u sopstveni organizam. Istraživanja su pokazala da se na ovaj način možemo rešiti bolova i upala, jer je zemlja negativno napunjena antioksidantskim elektronima i nakon što oni dođu u naš organizam neutrališu pozitivno napunjenje slobodne radikale u telu. Više o ovom procesu pisali smo u članku „Hodajte bosi – vratite zdravlje“.

Očistite organizam od toksične žive

Dr Mercola tvrdi da je hronična izloženost toksičnoj živi u našem okruženju kao što su određene vrste ribe, prehrambeni proizvodi i zubarske plombe od velike opasnosti za naše zdravlje. Nervni sistem je mnogo osetljiviji na toksičnu živu od ostalih vitalnih organa. Živa u centralnom nervnom sistemu može izazvati razne psihičke, neurološke i imunološke probleme. Prevelika izloženost živi može izazvati umor i „magloviti um“. Dr. Mercola za ovaj problem predlaže chorella, morsku algu koja se može koristiti kao suplement, a veruje se da ona potpomaže čišćenje tela od toksina i ostalih štetnih materija, posebno žive. Većina ljudi veoma teško probavlja suplemente na bazi ove alge, a u tom slučaju Mercola predlaže hitosan kao alternativu ili konzumiranje korijandera, peršuna i mente kao najboljih prirodnih sredstava za detoksikaciju.

Mišljenja i komentari na rad doktora Mercola su podeljenja, neki njegova otkrića smatraju senzacionalnim, dok ga drugi smatraju šarlatanom. Šta vi mislite?

Piši!
Širi dalje!

1 komentar
  1. Sonya

    Svaka čast! Sve što nam je ikada trebalo je SAMO priroda! Spoznaja prirode i lekova u njoj je prvi korak do finalnog izlečenja!
    http://www.quanttes.org.rs

Napišite komentar