Menu 

Ručak je prošao, druga kafa je davno popijena, ostalo vam je još pola radnog vremena, a vama su kapci sve teži i teži. Zvuči poznato?

Pre nego posegnete za energetskim napicima i novom dozom šećera, trgnite se! Postoje zdraviji načini za savladavanje popodnevnog umora i pospanosti.

Umesto velikih količina kafe odjednom, bolja varijanta je da polako pijuckate kafu tokom celog dana. Ako brzo popijete veliku količinu kafe, kofein će brzo proći kroz vaš krvotok.

Ako imate pauze za ručak, iskoristite ih da prošetate. Kombinacija sunca i ubrzanog rada srca sigurno će vas razbuditi. Ako niste u stanju da idete napolje sedite pored otvorenog prozora i upijajte sunčevu svetlost.

Vaš mozak koristi glukozu kao gorivo, kada je nivo šećera u krvi dobar i vaše mentalne sposobnosti su dobre. Izbegavajte rafinisane ugljene hidrate i masti, koje će vas izneveriti. Za užinu jedite obrok, koji je izbalansiran nezasićenim mastima, celovitim žitaricama, voćem i povrćem.

Polovina ljudi koji se žale na izmorenost su ustvari dehidrirani, kažu stručnjaci. Unošenje dovoljno vode u organizam je najjednostvaniji način da ostanete fokusirani i puni energije.

Mala saksija zelenila u kancelariji će vam uveliko pomoći da pobedite kritični period. Istraživanja u Teksasu su pokazala da su volonteri koji su na radnom stolu imali vazu sa cvećem ili saksiju imali više kretavnih ideja od onih čiji su stolovi bili prazni.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar

Zdravlje

Ako se svako veče vrtite po krevetu i ne možete zaspati onda isprobajte tehniku koju je osmislila Loren Witcher, a koja će vam pomoći da zaspite za deset minuta, a možda čak i...