Menu 

Ako ste se opustili kad je vežbanje u pitanju, pa vam ustajanje rano ujutro da trčite, ili odlazak u teretanu nakon posla izgleda kao nemoguća misija probajte poslušati naše savete i vratite se na pravi put.

Možda će vam zvučati pomalo banalno, ali ako uveče pre spavanja na vidno mesto pripremite opremu za trčanje možda ćete se lakše odlučiti da ustanete iz kreveta i krenete na džoging. Ako vam je običaj bio da posle posla odlazite u teretanu, pre spavanja pripremite ranac sa svom opremom i ponesite ga na posao. U tom slučaju sigurno nećete tražiti izgovor da ne vežbate.

dreamstime_s_9637564

Postavite sebi jednomesečni izazov u kome ćete vežbati svaki ili svaki drugi dan u toku jednog meseca. Ako izdržite, nakon toga vam neće pasti na pamet da izbegavate fizičku aktivnost.

Nakon što ste dostigli prvi cilj, postavite neki drugi. Na primer da za mesec dana uspete pretrčati pet kilometara u komadu. Možda vam zvuči besmisleno, ali za većinu ljudi je veoma bolno kad razočaraju sami sebe, tako da je ovo sjajna motivacija.

Obzirom da smo društvena bića lakše ćemo se odlučiti da odemo u teretanu ukoliko imamo društvo i zato pronađite nekoga ko će vas pratiti u vašim fitnes izazovima, nekoga kome verujete i za koga ste sigurni da vas neće izneveriti. Isto tako podelite vaš raspored za vežbanje sa ukućanima i neka vas napominju svaki put kad bi trebalo da odlazite na časove pilatesa, aerobika ili zumbe.

dreamstime_s_21562675

Jedna od početničkih grešaka je što ne planiramo dobro vreme za vežbanje. Nedeljom uveče sednite i napravite plan za celu nedelju, uvrstite vežbanje ravnopravno među roditeljske i poslovne sastanke, dečije rođendane i aktivnosti.

I na samom kraju, savetujemo vam da smanjite očekivanja. Ponekad je i deset minuta vežbanja dnevno dovoljno da steknete rutinu i da vežbanje postane sastavni deo vašeg života. S vremenom ćete sami osetiti potrebu da podignete intenzitet i produžite vreme vežbanja.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar

Zdravlje

Postoji zaista mnogo obolenja koja mogu napasti naša creva, ali jedna od svakako najčešćih je infekcija izazvana kandidom ili candida albicans. Kandida je poznata kao gljivica koja živi u organizmu i...