Menu 

Ako ste se ikada pitali koliko često treba da idete na pregled očiju mi smo tu da vam donesemo sve detalje i tačan raspored pregleda, kako za vas tako i za vaše mališane.

Kad su u pitanju deca prvi pregled očiju bi trebalo da bude obavljen između šest i 12 meseci starosti, nakon toga pre upisa u školu i kasnije jednom godišnje kroz celo školovanje

Kad su u pitanju odrasli, na pregled vida bi trebalo ići najmanje jednom u dve godine, a na godišnje preglede trebalo bi da odlaze svi oni koji nose sočiva ili su pod većim rizikom da razviju dijabetes, povišen krvni pritisak, visok holesterol ili bolesti štitne žlezde.

Stariji od 65. godina. Starije osobe bi na preglede trebalo da odlaze jednom godišnje jednom godišnje ukoliko imaju problema sa kataraktom, makularnom degeneracijom i glaukomom.

14914298809_c9273efe50_z

Na šta obratiti pažnju kad kupujete sunčane naočare?

Kad kupujete naočare za sunce to da li su kvalitetne i da li pružaju dobru UV zaštitu znaćete na prvom mestu po ceni i po tome koliko su stakla tamna. Na etiketi bi trebalo da stoji oznaka UV 400, a treba da pazite i na to da su stakla velika da šite celo oko i pružaju dobru pokrivenost.

Poštujte 20-20 pravilo

Ako puno vremena provodite za računarom onda obavezno poštujte ovo pravilo, nakon svakih 20 minuta gledanja u ekran, skrenite pogled i gledajte u neki udaljeni predmet 20 sekundi. U početku će vam biti teško da se setite, ali kad vam pređe u naviku sve će biti jednostavno.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar

Zdravlje

Još od davnina lipa je bila poznata po svojim terapeutskim svojstvima. Najviše se koristi kod lečenja bubrežnih bolesti, ali i kod izbacivanja nečistoća iz organizma. Piši! Širi dalje!