Menu 

Kad vam je potrebno brzo rešenje bezopasnih, a veoma čestih zdravstvenih problema “prelistajte” LifePress magazin, jer mi ga imamo.

Akne, svrab, ugrizi komaraca i još mnogo toga možete izlečiti uz preparate, koje, sigurni smo, većina vas ima u svom domu. Naučite kako da pružite „prvu pomoć“ sebi i svojim ukućanima za ove bezopasne, ali poprilično dosadne zdravstvene probleme.

Aspirin za ugrize komaraca

prva pomoć iz vašeg doma

By: sookie

Ako vam je koža osetljiva i na ujede komaraca reguje otokom i crvenilom, lekari preporučuju da smrvite jedan aspirin, pomešate ga sa malo vode da dobijete gustu pastu i utrljate na mesto ujeda. Na ovaj način ublažićete crvenilo i smiriti otok, a zbog antiupalnog svojstva aspirinom možete ublažiti upaljene bubuljice i rešiti se uraslih dlačica.

Maslinovo ulje za ekcem

Suve delove kože pogođene ekcemom ili psorijazom ublažite i omekšajte tako što ćete na kožu utrljati maslinovo ulje. Maslinovo ulje je baza mnogih industrijskih losiona za kožu, pa ako nemate organsko maslinovo ulje i oni će poslužiti. Ako vam je veliki deo kože suv i osetljiv premažite kožu maslinovim uljem, zamotajte se plastičnom folijom i ostavite tako koliko izdržite.

Čaj za blage opekotine

Nije važno da li ste zaspali na suncu ili ste golom rukom uhvatili za vrelu posudu, manje opekotine možete tretirati hladnim kompresama zelenog ili crnog čaja. Potopite čistu gazu u hladan čaj i stavljajte obloge na opečena mesta.

Kompot od bresaka za mučninu

Kad pogledate sastav lekova za mučninu, svi redom sadrže šećere, zato vi umesto skupih industrijskih lekova mučninu lečite sokom iz kompota od bresaka. Isto je efektan, ali je mnogo ukusniji i jeftiniji. Ovaj sok sprečiće mučninu za vreme putovanja ili onu jutarnju za vreme trudnoće ili pak onu čiji je uzročnik stomačni virus.

Narom protiv proliva

Ono što nas često “napadne” za vreme letovanja jeste proliv, a lako ćete ga ublažiti čajem skuvanim od kore nara, koju možete sušiti i čuvati do 6 meseci.

 

Otkrijte koje je to “Hrana za čišćenje organizma”.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar

Zdravlje

Terapija ćutanjem ima dugu tradiciju u istočnjačkoj kulturi, ali, u zadnje vrijeme, postaje sve popularnija u društvu e-mailova, mobilnih telefona, užurbanosti, stresa. Piši! Širi dalje!