Menu 

Kažu da su oči ogledalo duše i da one ne mogu sakriti šta mislimo i osećamo. Ali, jeste li iada čuli za iridologiju, nauku koja proučava šarenicu oka, a koja nam preko šarenice može puno toga reći o našem zdravlju?

Iridologija je drevna tehnika koja se praktikovala širom Evrope da bi se otkrile razne bolesti. Danas, klinička iridologija je neverovatno koristan, neinvanzivni alat za otkrivanje efikasnosti i rada svakog telesnog sistema i organa samo prateći boje i promene na šarenici oka.

Koristeći mapu oka iridolozi mogu odrediti genetske predispozicije nedostataka i bolesti čoveka kao i moguće uzroke simptoma koje osećamo, a ono što je najvažnije mogu nas upozoriti na zdravstvene probleme pre nego se pojave prvi simptomi.

Iridolozi imaju različiti pristup pacijentima u zavisnosti od obrazovanja i kvalifikacija, ali većina njih će savetovati zdravu ishranu, detoksikaciju organizma, suplemente i vitamine za oporavak opšteg stanja organizma. Otkrivamo vam šta vam sve iridologija može reći o vašem zdravlju.

http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-images-big-eye-image8671569

Razvoj kandide

Kandida je bakterija čiji rast u organizmu izaziva simptome poput želje za slatkišima, akni, gljivičnih infekcija, oslabljen imunitet, debljanje i nadutost u predelu struka. U šarenici oka, prisustvo kandide se manifestuje u vidu belih tačkica, a prema položaju tačkica iridolozi mogu tačno odrediti u kom delu tela se kandida nalazi.

Nedostatak kalcijuma i oslabljenje kostiju

Uzimanje suplemenata i konzumiranje hrane bogate kalcijumom su veoma efektni načini da poboljšamo izdržljivost kostiju. Najveći problem je u tome što se nedostatak kalcijuma u organizmu veoma teško detektuje, a on se na šarenicama oka ocrtava u vidu tačkica koje podsećaju na rupce u siru koje se pojavljuju prema krajevima šarenice.

Stres

To da stres može biti okidač za mnoge bolesti nije više nikakva novost, ali mnogi od nas u većini slučajeva nisu ni svesni da su pod stresom dok ne primete prve simptome. Uz pomoć iridologije stres možete detektovati i pre nego ga primetite kroz fizičke simptome, a na šarenici oka se pokaže u obliku krugova nalik godovima na drvetu. Što više godova – to je soba pod većim stresom.

Nedostatak gvožđa i anemija

Nedostatak gvožđa u krvi može dovesti do manjka energije, hroničnog umora i anemije što znači smanjene produkcije crvenih krvnih zrnaca. Nedostatk gvožđa u šarenici oka se manifestuje u obliku svetlog plavog kruga na vanjskom rubu oka.

http://www.dreamstime.com/stock-photo-eye-looking-thorough-magnifying-glass-image19997810

Povišen holesterol

Oko nikada ne laže kad su u pitanju loše prehrambene navike i konzumiranje hrane bogate trans mastima. Svi dobro znamo kako povišen holesterol može dovesti do teških srčanih obolenja ako se na vreme ne stavi pod kontrolu. Uz pomoć iridologije povišen holesterol otkrićete pre nego osetite prve simptome, a iridolog će ga prepoznati prema belom obliku polumeseca na samom vrhu šarenice oka.

Piši!
Širi dalje!
1 komentar
  1. Ana Panc

    Kandida nije bakterija

Napišite komentar

Zdravlje

Sve žene koje se suočavaju sa ovom strašnom bolešću u jednom trenutku čeka velika odluka, a to je da li se odlučiti na mastektomiju ili lumpektomiju sa zračenjem. Najnovija istraživanja kažu da se mastektomija...