Menu 

U želji da imamo biserno bele zube veoma lako možemo upasti u zamke i razviti navike koje nam donose više štete nego koristi. Saznajte koje su najčešće greške u izbeljivanju zuba i kako da ih izbegnete.

Blistavi osmeh je ono čemu svi više-manje težimo, ali kao i kad je bilo šta drugo u pitanju i kod izbeljivanja zuba preterivanje nikako nije dobra opcija. Evo na šta posebno treba da obratite pažnju.

Budite pažljivi sa izbeljivanjem

Pre nego se odlučite na izbeljivanje zuba o tome detaljno porazgovarajte sa vašim zubarom koji će vam reći da li ste dobar kandidat za izbeljivanje i na neki način pripremiti usta na sam proces. Najbolje vreme za izbeljivanje zuba je neposredno nakon čišćenja jer je površina zuba čista. Nedelju dana nakon izbeljivanja obavezno zakažite pregled kod zubara koji će proveriti da li je zubima potrebna posebna nega nakon izbeljivanja.

http://www.dreamstime.com/stock-photo-individual-set-teeth-whitening-tooth-image35115670

Izbegavajte prilagođene kalupe za izbeljivanje zuba

Posebni kalupi za zube koji savršeno ne pristaju vašim zubima, a služe za izbeljivanje mogu izazvati da progutate sredstvo za izbeljivanje i dati veoma slabe rezultate i zato ih izbegavajte. Radije se odlučite na kalupe napravljene specijalno po meri vaših zuba.

Izbegavajte izbeljivanje zuba u kozmetičkom salonu

U poslednje vreme među raznovrsnom ponudom pojedinih kozmetičkih salona se zajedno sa manikurom, pedikurom i depilacijom našlo i izbeljivanje zuba, ali to nije najprikladnije mesto za ovu radnju. Ako planirate izbeljivati zube neka to bude u zubarskoj oridinaciji jer saloni obično ne poseduju odgovarajuću opremu.

Nemojte svakodnevno koristiti pastu za izbeljivanje

Paste za izbeljivanje zuba nisu reporučljive za svakodnevnu upotrebu. Iako zaista mogu ukloniti mrlje na zubima nastale od duvana, kafe, čaja, njihovom svakodnevnom upotrebom zubi će vam izgledati gore nego obično. Paste za izbeljivanje zuba mogu biti previše abrazivne i ako ih koristite na dnevnoj bazi mogu dovesti do oštećenja.

Ne reaguju svi zubi jednako na izbeljivanje

Pre nego se upustite u izbeljivanje raspitajte se kod zubara da li imate porcelanske navlake ili ljuskice na zubima jer izbeljivanje može da ukloni površinski sloj na zubima i sjaj. Ako ste nedavno stavljali navlake ili ljuskice raspitajte se koji je najsigurniji način za izebljivanje.

Ne kupujte proizvode za izbeljivanje putem interneta

Kupovinom proizvoda za izbeljivanje zuba putem interneta ćete možda uštedeti koji dinar, ali ćete verovatno kupiti sredstvo koje neće biti delotvorno.

http://www.dreamstime.com/stock-photo-pretty-girl-clean-teeth-closeup-portrait-isolated-white-background-perfect-smile-health-whitening-toothpaste-dental-image33445510

Dobro operite i očistite zube koncem pre tretmana

Mnogi ljudi misle da pre tretmana izbeljivanja nije potrebno da detaljno operu i očiste zube koncem, ali to je od velike važnosti. Ostaci hrane i plaka mogu uveliko uticati na sami ishod izbeljivanja, a to svakako ne želite.

Pratite detaljna uputstva

Ako izbeljujete zube trakicama koje možete kupiti u apoteci, tačno se pridržavajte datih uputstava jer ako trakice držite predugo na zubima možete oštetetiti desni i uzrokovati pojavljivanje neobičnih svetlih mrlja na zubima. Izbeljivanje neće biti bolje ako trakice držite duže.

http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-images-dentist-making-teeth-whitening-procedure-to-woman-patient-image37740219

Nemojte jesti dok izbeljujete zube

Kad koristite trakice za izbeljivanje, konzumiranje hrane, pića i cigareta se ne preporučuju za veme držanja trakica na zubima jer to može izazvati neravnomerno izbeljivanje. Hrana i piće mogu poremetiti efektnost sredstva za izbeljivanje.

Ne preterujte!

Peviše često izbeljivanje, na zubima može ostaviti plavičastu nijansu i izbrisati beli sjaj kome težimo. Naša vam je preporuka da izbeljivanje prepustite rukama stručnjaka i detaljno pratite savete i uputstva.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar

Zdravlje

Ako niste ljubitelj kravljeg, kozjeg ili mleka koje je napravljeno od biljaka (soje, badema…) onda bi trebalo da probate najnoviju alternativu – magareće mleko koje se smatra najnovijom superhranom. Piši!