Menu 

Da li je za tamne krugove ispod očiju potreban samo jači puder, prekomernom znojenju bolji dezodorans ili su to stanja zbog kojih bi trebalo da posetite lekara? Saznajte koja to zdravstvena stanja obično mešamo sa kozmetičkim problemima.

Buđenje sa tamnim podočnjacima može biti uzrok neprospavane noći i umora, ali povremeno oni mogu da ukažu na nedostatak pojedinih nutrijenata ili endokrinološki problem. Veoma je važno da prepoznate da li je kod pojedinih pojava razlog medicinski ili samo kozmetički.

http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-images-pretty-girl-finding-acne-image10254069

Akne i rast dlačica

Mnogi misle da su akne i rast dlačica genetski problem ili da su najčešće uzrokovani stresom ili lošom ishranom. Istina je da u pojedinim slučajevima ovi simptomi mogu biti znak sindroma policističnih jajnika, stanja kada žensko telo proizvodi višak muških hormona.

Isto tako ove simptome možemo povezati sa nereglarnim menstrualnim ciklusom  i cistama na jajnicima, a problem se može rešiti promenom životnih navika, vežbanjem i zdravom ishranom.

Tamni podočnjaci

Podočnjaci su problem kod mnogih ljudi, ali on uvek ne mora biti isključivo kozmetičke prirode već može biti znak nekih zdravstvenih problema. Tamne krugove ispod očiju mogu uzrokovati alergije, nedostatak vitamina, endokrinološke bolesti i krvni poremećaji. Ako uz tamne krugove oko očiju primetite i simptome poput nagle promene telesne težine , znojenje noću ili uopšte prekomerno znojenje obratite se lekaru, u suprotnom samo kupite bolji korektor ili stavljate kriške krastavca ili krompira na oči.

http://www.dreamstime.com/stock-image-hand-care-image18966361

Suve ruke

Problem sa suvom kožom ruku je najčešći tokom zimskog perioda posebno ako ruke perete previše često. Ako primetite da su vam i dlanovi previše suvi to može biti znak ekcema, gljivične infekcije ili psorijaze. Ako su vam ruke suvlje nego prošle zime, posetite dermatologa, objasnite mu koje ste to promene koristili i pokažite mu proizvode koje koristite.

Suva koža i svrab

Osetljivu i crvenu kožu koja je občno praćena svrabom obično možemo umiriti posebnim kremicama, ali sitematski lupus obično može da se zameni sa nekim kozmetičkim stanjima. Ukoliko ste primetili da vam se nos i obrazi crvene više nego obično i da vam pojedini kozmetički proizvodi izazivaju iritaciju iako do tad nisu, posetite lekara.

http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-photos-ethic-young-woman-back-itchy-skin-image18103688

Prekomerno znojenje

Prekomerno znojenje ne mora biti posledica toplijih dana već stanja koje se naziva hiperhidroza i u tom slučaju jači antiperspirant vam neće pomoći.

Utvrđeno je da čak dva odsto populacije pati od prekomernog znojenja, a ovo stanje se uspešno leči injekcijama botoksa koje se ubrizgavaju ispod pazuha, u stopala i dlanove, a blokiraju hemijske signale iz nerava prema znojnim žlezdama i sprečavaju određenih delova tela da se znoje.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar

Zdravlje

Prema poslednjim istraživanjima gutljaj vina i nekoliko borovnica tokom dana mogu uveliko uticati na smanjenje rizika od Alchajmerove bolesti. Stručnjaci veruju da posebna dijeta može smanjiti mentalno “propadanje” koje se...