Menu 

Australiju mnogi  smatraju obećanom zemljom i kažu da se tamo dobro živi i jede….

Australijsku kuhinju odlikuje raznosvrsnost namirnica, a to je i odlika geografskog položaja.

Ova je zemlja bogata borovim šumama i pašnjacima gde se uzgajaju kvalitetne ovce i goveda, a imamo i okean i reke prebogate najboljom ribom, rakovima i školjkama…

australija hrana

Bogati su i žitaricama, vinogradima, voćnjacima, gotovo da nema toga što u Australiji ne uspeva.

Tradicionalana australska kuhinja zasniva se na guščetini, kegurovom mesu, salatama, crvenom vinu, a za desert se obično služi kolač sa limunom i tučenom slatkom pavlakom.

[one_half]Ono čime se Australci najviše ponose jeste njihov čuveni roštilj kojeg od milja zovu “barbie”[/one_half]

Australci jako vole fusion odnosno mešavinu raznih svetskih kuhinja tako da tamo možete pojesti dobar kari, a i u tradicionalna jela su ubacili mnoge azijske začine.

barbi australija

Ono što je Australcima na samom vrhu gastronomskog užitka jeste roštilj kod njih poznat kao „barbie“ . Pripremaju ga na svim mogućim mestima, na sve moguće načine. Njima se roštilj ne svodi samo na meso nego i na malo egzotičnije stvari, poput riže sa kineskim gljivama pečenih u listu banane, ili slatki krompir na šećernoj trsci.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar

Zdravlje

Iako vam se možda čini da ispijanja kafa sa drugaricama ne nose višak kalorija, istina je potpuno suprotna. Otkrivamo vam gde se nalaze skrivene kalorije u kafićima. Piši! Širi dalje!