Menu 

Kuhinja Maroka spada u najpopularnije i najraznovrsnije kuhinje sveta. Dugo vremena primala je uticaje Arapa, Jevreja i drugih zemalja severne Afrike. Cela istorija Maroka oslikava se upravo u njihovoj kuhinji. Najpoznatiji marokanski specijaliteti se zasnivaju na mešavini mesa i voća, tako na primer kobinuju piletinu sa kajsijama i jagnjetinu sa dunjama. Kuskus je marokanska tradicija, a radi se od pšeničnog brašna u zrnu, a služi se kao prilog uz povrće ili meso. Omiljeno meso im je jagnjetina ali je prilično skupa tako da se češće koristi junetina. tazin Marokanci obroke počinju toplim i hladnim salatama, a veoma su popularna jela koja se spremaju u posebnim glinenim posudama koje se zovu tažin.

Za kraj obroka obično se služi slatki čaj od mente. Maroko je zemlja začina, i veliki proizvođeč voća i povrća. Njihova jela su začinjena šafranom, mentom, cimetom, đumbirom, kimom, anisaom, korijanderom i mogim drugim… slastice maroka Marokanci se obično poslije obroka zaslade voćem a dve najpoznatije njihove slastice su alva šebakia i lisnato testo punjeno pastom od badema.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar

Zdravlje

Domaća supa protiv prehlade, med protiv kašlja, šećer protiv štucanja… Je li i vama baka savetovala slične mere opreza? Piši! Širi dalje!