Menu 

Ako niste u poziciji da časkom odletite na Karibe, vi Karibe kroz hranu donesite u svoju kuću.

Karipska kuhinja je u stvari spoj kuhinja puno država, Afričke, Američke, Zapadno-Indijske i Kineske. Stanovništvo je od svih ovih kuhinja uzelo po nešto i stvorilo jedinstveni stil u kuhanju.
Koliko im je bitna njihova tradicija govori činjenica da su svoj koziji gulaš proglasili za službeno nacionalno jelo Kariba. Drugo najprepoznatljivije njihovo jelo jeste Pelau, jelo od riže, povrća, kokosovog mlijeka, piletine ili nekog drugog mesa, a najsličnije je španskoj Paelji.
Veoma često koriste bamiju, što je uticaj Afrike, a od začina korijander.

Naša karipska preporuka su knedle

Napravite najobičnije krompirovo testo, od barenog i pasiranog krompira, jednog jajeta, malo soli i brašna, mesite dok ne prestane biti lepljivo.

Za nadev propržite crveni luk, juneće mleveno meso, so, biber, malo korijandera.
Testo razvaljajte, režite na kvadrate, na svaki stavite kašičicu nadeva i oblikujte knedle. Pržite ih u dubokom ulju i vadite na salvetu.

Sveža salsa od povrća: paradajz, papriku, crveni i beli luk, peršun, začine, malo limunovog soka i malo maslinovog ulja iseckajte u blenderu, ali ne presitno i poslužite uz knedle.

Napravite neki koktel i zamišljajte da ste na peščanoj plaži pod palmom.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar

Zdravlje

Mamama je teško gledati kako se njihovi mališani muče sa zubićima. Stalno bi nešto grickali. Napravite im ukusne keksiće za zubiće. Piši! Širi dalje!