Menu 

Hraniti se zdravo i biti puni energije nije skupo niti komplikovano. Pogledajte koje se to jeftine namirnice nalaze na listi superhrane.

Pasulj – jedna porcija pasulja sadrži 7 grama vlakana, četvrtinu preporučene dnevne doze i 7 grama proteina.

Jaja – prirodan izvor visoko-kvalitetnih proteina. Jaja sadrže i antioksidant lutein i zeaksantin, koji su dobri za vid.

Banane – samo jedna velika banana zadovoljava vaše dnevne potrebe za voćem uz to, odličan je izvor potasijuma, vlakana i vitamina C i B6.

Krompir – namirnica koja se, na sreću, najčešće konzumira u domaćinstvima. Ovo povrće je, takođe, dobar izvor vlakana, potasijuma i vitamina C.

Jogurt – ova namirnica vam donosi kalcijum i proteine. Uzimajte ga u litrama da ne pravite mnogo smeća sa plastičnim čašama i da uštedite. Uz to, možete ga koristiti u raznim kombinacijama sa voćem.

By: McPig

By: McPig

Testenina i riža – jeftine i zdrave namirnice, koje mogu da vam pomognu da brzo od ostataka ručka napravite dobru večeru.

Da bi ste uštedeli na hrani, ali zadržali „zdravlje na stolu“, tražite u prirodi hranu (gljive, bilje – poput sremuša ili listova maslačka za salatu. O tome smo pisali OVDE i OVDE) i kupujte na tržnici sezonsko povrće.

Piši!
Širi dalje!

1 komentar
  1. Ljiljana

    Engleska rec “potassium” se na srpski prevodi kao “kalijum”.

Napišite komentar

Zdravlje

Ljudi koji imaju problema sa alergijama obično u ovo doba godina osećaju ogroman pritisak u sinusima usled zapušenja i povećane sekrecije. Ako ste jedna od tih osoba obavezno pročitajte kako vam opuštajuća kupka...