Menu 

Autor:

Iako sam dobila stroj za izradu sladoleda prije mjesec dana tek sam ga ovaj vikend stigla upotrijebiti. Pripremala sam rođendanski ručak za svoju obitelj te sam im za desert poslužila NY Cheesecake sa malinama.

Oba recepta sam uzela sa stranice Joyofbaking.com kojoj vjerujem potpuno, jer su recepti ispobani i za većinu njih ima i video u kojem je sve pojašnjeno.

Ajmo na recept :)

Ova količina je za dvije osobe, ali svakako bi preporučila da se podupla jer smo mi ovo riješili začas :)

sladoled2

55 grama čokolade, ja sam uzela mliječnu sa 45% kakaa

80 grama žutanjka

100 grama šećera

240 ml mlijeka

240 ml slatkog vrhnja

35 grama nezaslađenog kakaa (Kraš)

Mahuna vanilije

U mikrovalnoj ili na pari rastopiti čokoladu.

U zasebnoj zdjeli, tući žumanjke i šećer dok se ne povežu. Staviti sastrane dok zagrijavate vrhnje.

Pomiješajte vrhnje i mlijeko te u to umiještajte kakao i mahunu vanilije koju ste prerezali popola. Kuhati do točke vrenja te  prelijai preko jaja stalno miješajući pjenjačom da se ne stvore grudice. Ako se stvore grudice, pocijediti smjesu i nastaviti miješati. Sada dodati otopljenu čokoladu i nastaviti miješati.

Vratiti na laganu vatru te kuhati, te miješati drvenom špatulom. Kuhati dok ne postane gušće tako da kad izvadite drvenu špatulu na njoj ostane trag.

sladoled3

Maknut sa vatre, još malo miješati te ostaviti da se ohladi na sobnoj temperaturi. Kad je ohlađeno, ostaviti preko noći u hladnjaku.

Nažalost nemam sliku procedure kad sam stavljala u stroj za izradu sladoleda jer sam radila prvi puta pa sam se željela koncentrirati na sam proces da znam za dalje. Sljedeći put snimam :) :)

Upute za izradu sladoleda se dobiju sa svakim strojem pa neću to posebno opisivati u ovom postu, već u postu kad ga budem predstavila sa videom :)

Ovako izgleda kad izađe iz stroja :)

sladoled4

Nakon toga sam ga pokrila poklopcem i stavila u zamrzivač do drugog dana. Kad sa drugi dan izvadila ostavila sam ga na sobnoj temperaturi cca 10 minuta da malo omekša te ga poslužila uz cheesecake.

Preporučam svakako da probate :)

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar