Menu 

Rutherford Heritage Red 2010. rezultat je izleta u Vrutak, gdje sam na polici ugledao neka nova vina i mislim da se ulaganje u ovo crno vino isplatilo.

Prije nekoliko dana Vrutak je dobio nova vina američke vinarije Rutherford, koja se nalazi u dolini Napa u Kaliforniji. Da budem iskren, nisam obratio pozornost i ispalo je da sam kupio poluslatko vino, iako gotovo redovno kupujem samo suha vina. No dobro, kupaža u kojoj se nalaze Syrah, Zinfandel i Barbera zaista je uspjela.

Vino je na nosu slatkasto i voćno uz vrlo blagu kiselinu te uz malo alkohola. Boja je jarko crvena, ali ne pretamna.

Jako dobro sljubljene tri sorte uz nešto intenzivniji okus Zinfandela, koji daje malo jače tanine od ostale dvije sorte uz blagu zemljanu notu sorte. Barbera je dala lijepu boju i svojim slabim kiselinama nije negativno utjecala na okus, dok je Syrah povukao cijelu priču u smjeru kupina koje se osjete u kupaži. Zinfandel tradicionalno podiže stupanj alkohola koji se ne suprotstavlja kiselinama, tako da je vino uravnoteženo. U ustima nakon kušanja ostaje okus šumskog voća , a ono što je zanimljivo, nemate osjećaj da vam se nešto slatko lijepi po nepcu. Sve na kraju malo podsjeća na finu marmeladu od šumskog voća.

Cijena vina je oko 50 kn, berba 2010., alkohol 13,1%. Vino bi možda moglo koštati nekih desetak kuna manje, ali dobro, ipak ova butelja osigurava neki doživljaj. Ono što bi moglo biti bolje je naljepnica koja je stilizirana i ne baš lijepa, a cijelu priču oko dizajna ubija žuta folija omotana oko čepa.

Piši!
Širi dalje!

1 komentar
  1. Ilija Ivic

    Ako volite dobro zezanje na racun estrade i idiotskih tekstova, ovo je stranica koju treba da lajkujete Jebem ti majku

Napišite komentar