Menu 

Veralda Teran nam se nametnuo kao izbor za vino iz dva razloga: prvo, uskoro ga nećemo više imati pod tim imenom na našim policama, a onda i zbog činjenice da je prošlo podosta vremena od kada smo se zadnji puta družili s vinima obitelji Visintin.

Veralda Teran 2009. je suho kvalitetno vino s 12% alkohola, berba 2009. U čaši je tamno crvene baršunate boje, a po stijenkama se lijeno slijeva.

Veralda Teran 2009. je na nosu raskošan, aromatičan i bogat. Bogat voćem, dok iz pozadine dolazi miris kao lagani povjetarac, lagani kiseli miris po pekmezu (kako kaže Ante).

U ustima se prenosi dojam s nosa. Teran je pun arome, zaokružen, sa solidnim pikantno-kiselkastim “aftertasteom”. Tanini nisu izraženi i skoro pa su neprimjetni.  Sa svojih 12% alkohola zna prevariti i brže vas omami nego neki novosvjetovni cabernet s monstruoznih 15+% alkohola – zato pažljivo!

Veralda teran 2009. nam se dopao. I banalno rečeno, fina je to istarska kapljica “univerzalne” primjene od solo vina uz svijeće pa preko kakvog obiteljskog ručka, do roštilja …

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar