Menu 

Ako vam žudnja za slatkišima, slanim grickalicama ili brzom hranom zaista predstavlja veliki problem i jednostavno ne znate kako da se oduprete možda bi trebalo da ih suzbijete zdravim namirnicama pretvorenim u smoothije.

Žudnja za hranom je obično povezana sa emocijama, a ako malo bolje obratite pažnju shvatićete da žudnja uvek ima više veze sa glavom nego sa stomakom. Glad koja dolazi iz glave u stvari nije glad, ali je mi tako osećamo. Onog trenutka kad naučite raspoznavati pravu od emocionalne gladi možete početi koristiti neke napitke koji će vam suzbiti žudnju, ali na mnogo zdraviji način.

Donosimo vam sjajne recepte.

9056476919_35a06bd929_z

Banana smoothie ako vam se traži nešto slatko. Ako vam se jedu gumeni bomboni, karamele ili čokolade u velikim količinama, najzdraviji način da suzbijete tu žudnju jeste da poijete smoothie koji u sebi sadrži banane. Ananas i banane su najbolja opcija jer je to voće koje je prilično slatko. Sve što treba da uradite jeste da iseckate bananu i nanas na kockice, pomešate sa šoljom kokosovog ili bademovog mleka i sve stavite u blender.

Ako vam se jede čokolada… Onda napravite smoothie sa ukusom tamne čokolade. Nekoliko redova prave tamne čokolade može ublažiti žudnju, ali treba da pazite na količinu zbog kalorija. Iz tog razloga najbolje bi bilo da napravite fenomenalnu zamenu u vidu zdravog napitka. Pomešajte 2-5 kašika kakaa sa jednom bananom, šoljom bademovog mleka i kašikom meda. Ukus ovog smoothija će vas zaista šokirati, jer je identičan tamnoj čokoladi.

Breskve i krem sir ukoliko žudite za mlečnim proizvodima i mastima. Traži vam se nešto poput punomasnog sira ili jogurta?  U blender stavite jednu breskvu, dve kašike krem sira, ¼ šolje grčkog jogurta, pola kašičice vanila ekstrakta, kašičicu meda i ¼ šolje bademovog ili kokosovog mleka.

15249763211_6c6556e473_z

Umesto slanih grickalica. Pored slatkiša ljudi najčešće osećaju žudnju za slanim grickalicama koje su jednako nezdrave, a ukoliko je to vaš najveći porok isprobajte smoothie sa ukusom slanih karamela. U blender sipajte ¼ šolje iseckane banane, ¼ šolje ovsenih pahuljica, 3-5 urmi, 1/3 šolje mleka, 3-4 kockice leda i malo soli.

Umesto ugljenih hidrata. Sigurno vam se deislo da vam se u kasnim večernjim satima jedu ugljeni hidrati poput testenine, hleba, peciva… Da ne biste poklekli i uneli pespotrebne kalorije napravite zdravi smoothie. Pmešajte jednu bananu, 1/3 šolje ovsenih pahuljica, ½ šolje mleka, ½ šolje jogurta, dve kašike meda i malo cimeta.

Smoothiji su veoma korisni i sjajn su način da zavarate glad.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar