Menu 

Pire krompir je zasigurno jedan od najpopularnijih i najčešće pravljenih priloga u našim kuhinjama. Je li vam dosadio? Ako želite drugačiji pire krompir mi vam donosimo 4 nova predloga.

Pre nego probate bilo koji od ovih recepata uzmite u obzir da treba da pripremite pire krompir na već standardni način. Skuvajte krompir u slanoj vodi, izgnječite ga (nikako sa mikserom, jer ćete dobiti nejestivu, lepljivu smesu) dodajte kockicu putera, malo mleka i vratite na šporet da pire krompir postane kremast i gust.

Drugačiji pire krompir

Za prvu varijaciju, u gotov pire krompir, još vruć dodajte dve pune kašike narendanog kačkavalja ili nekog drugog sira i sitno seckanog vlašca.

Za malo pikantniju i „jaču“ varijantu, na tavi pržite sitno seckanu slaninu dok ne dobijete hrskave kockice, izmešajte ih sa krompirom, dodajte dve kašičice hrena, sitno seckani perušun, sve dobro izmešajte i poslužite uz neko malo lakše meso.

Treća varijanta je takođe malo ljutkasta i podseća na Meksiko, a sve što treba da uradite da dobijete potpuno drugačiji prilog jeste da u pire krompir umešate slatki kukuruz, malo sitno seckane ljute papričice, pavlake za kuvanje i vratite minut-dva na šporet.

Osvežavajuće začinjena varijanta pire krompira podrazumeva sitno iseckan sveži bosiljak, malo naribanog parmezana i sitno naseckan čen belog luka.

Eto predloga za današnji ručak, poznati prilog na potpuno novi način. Odaberite varijantu koja će se najviše svideti vašim ukućanima ili napravite svoju, petu varijaciju na temu. U svaom slučaju ne možete pogrešiti.

Recept za Pastirsku pitu koja sadrži pire krompir pročitajte ovde.

Recept
Ime Recepta
Pire krompir – 4 varijacije na temu
Objavljen
Vreme Pripreme
Vreme Kuvanja
Ukupno Vreme
Rangirano
5 Based on 11 Review(s)
Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar