Menu 

Bentonit glina od koje se obično pravi pesak za mačke se koristi za negu lica, jačanje imuniteta, protiv zatvora pa čak i kao suplement za pomoć pri gubitku kilograma i detoksikaciju. Biste li jeli glinu?

Žene širom sveta piju mešavinu gline i vode ili uzimaju tablete na bazi gline ne bili što efektnije izgubile kilograme. Sva ona svojstva koja čine bentonit glinu sjajnim peskom za mačke čini je i veoma efektivnim sredstvom za mršavljenje. Glina ima neverovatna upijajuća svojstva, ona upija višak vode i širi se u stomaku te izaziva osećaj sitosti, a upravo iz tih razloga koristi se u proizvodnji mačjeg peska.

Mere opreza

Glavna briga kad je u pitanju konzumiranje gline jeste što možete izložiti sebe arsenu i olovu, što pretpostavićete sami nikako nije dobro za vaše zdravlje. Iz institucija zdravstva kažu da su određene vrste gline kontaminirane, a najveći problem je što suplementi obično nisu kontrolisani tako da u principu ne zante šta unosite u organizam.

http://www.dreamstime.com/stock-image-blue-cat-box-litter-image1603081

Iako upijajuća svojstva gline mogu biti od velike koristi problem je u tome što ona ne pravi razliku te upija kako loše tako i dobre materije što može otežati telu da probavi nutrijente od vitalnog značaja kao što su gvožđe i kalcijum.

Konzumiranje gline može izazvati i perforaciju creva što mora da se leči isključivo hirurškim putem. Može izazvati zatajenje bubrega i srca i uticati na nivo kalijuma u telu. Da ćete izgubiti kilograme to je gotovo sigurno tačno, ali i ti rezultati će biti kratkog veka.

Glina je postala jedan od popularnijih suplemenata i ljudi širom sveta je iz dana u dan sve više koristi. Tome je zasigurno doprinela i starleta Šajlin Vud koja je izjavila da jede glinu za detoksikaciju organizma. Popularnošću gline su se bavili mnogi svetski mediji, a Daily Mail je objavio izjavu žene koja je rekla da će glinu kao detoksikacijsko sredstvo koristiti svake godine posle praznika jer joj ona daje sigurnost da uživa u prazničnim delicijama znajući da će kasnije bez problema izgubiti nakupljene kilograme.

http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-photography-woman-clay-facial-mask-image20256697

Ovakav način gubljenja kilograma dovodi samo do jo-jo efekta i frustracija zbog brzine kojima se oni vraćaju.
Sjećate li se priča o dijeti sa kuglicama vate natopljenim u sok od narandže koja je bila veoma popularna među manekenkama i tinejdžerkama? Izgleda da je glina na dobrom putu da je zameni, a vi nemojte upasti u klopku. Budite pametniji i imajte na umu da je jedini zdrav način za gubitak kilograma zdrava ishrana i fizička aktivnost.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar