Menu 

Ovaj detoks napitak je odličan dodatak vašoj dijeti, koji će vam pomoći da brže “srežete” te kilograme.

Inače, napitak je bio deo ekstra stroge dijete na kojoj je jedno vreme bila glumica i pevačica Bijonse Nouls (više pročitajte u tekstovima
Dijeta sa kajenskom paprikom – detoks tretman ili izgladnjivanje? i Jesu li dijete koje pročišćavaju opasne za zdravlje?), međutim, na blogu Maybeiwill, Endi savetuje da se držite zdrave ishrane i samo uvrstite ovaj napitak u dijetu.

detoks napitak bijonseOna se, kao i mi naravno, protivi prestrogim dijetama i izgladnjavanju. Kaže da se odlučila na tri dana “čišćenja” tela sa ishranom do 800 kalorija dnevno bez hleba, šećera, mlečnih proizvoda i mesa. U osnovi kaže da je samo konzumirala voće i povrće, i povremeno proteinski prah. Tvrdi da je kratki tretman detoksa delovao fenomenalno. Izgubila je oko 2 – 2,5 kg za samo ta tri dana, a stomak joj je, kaže, izgledao odlično.

Međutim, ima jedna loša strana ove priče – napitak je, kaže ona, odvratnog ukusa, a bićete poprilično gladni u periodu ova tri dana. Ipak, u pitanju su samo tri dana, nakon kojih prelazite na normalnu, ali zdravu i izbalansiranu ishranu.

Recept:

  • Sok iseceđen iz 5 limunova
  • 1 ¼ šolje organskog javorvog sirupa
  • 1 kašičica kajenske paprike
  • 10 šolja vode

Sve sastojke izmešajte i popijte svu tečnost u toku dana. Možete ga piti hladnog ili toplog poput čaja. Umesto javorvog sirupa možete koristiti med. Takođe, ako vam je 800 kalorija malo, svakako uvrstite ovaj napitak kao svakodnevni detoks, tj. ako možete da podnesete ružan ukus.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar