Menu 

Dijeta sa kokicama nije ni malo komplikovana. Potrebno je samo da se naviknete da su vam zdrave domaće kokice najbolja grickalica.

Glavni problem mnogih dijeta su upravo grickalice, jer mnogi koji su na dijeti češće imaju napade gladi koje pokušavaju zadovoljiti često nezdravim, pa i kaloričnim grickalicama. I one su upravo te koje im uništavaju režim mršavljenja. A ako imate zdravu grickalicu, koja će vas zasititi, ali neće poremetiti dijetalni unos kalorija ne trebate se plašiti neuspeha.

Šta jesti

kokkice obrok

Savetujemo samo prelazak na zdraviji način ishrane. Unesite tokom dana više zdravih obroka (umesto tri veća). Bazirajte se na čiste proteine, žitarice i mnoštvo povrća. Komadić mesa (ako već ne možete bez njega) dnevno je dozvoljen, ali bitno je samo da koristite čisto meso, bez mnogo masnoća, poželjno kuvano ili grilovano. Neka vam većinu tanjira zauzme povrće (sveže, obareno, kuvano).
Što više svežih salata sa maslinovim uljem, što manje šećera (industrijske slatkiše izbacite u potpunosti), bez brze hrane, manje soli.

O kakvim kokicama je reč

Trebate znati da nisu sve kokice iste. Neće značiti da dijetu poštujete ako odete u bisokop i “slistite” veliki paket kokica sa puterom i drugim dodacima. U ovoj dijeti koristite samo “čiste” kokice. Birajte što kvalitetniji (po mogućnosti domaći) kukuruz kokičar, a kokice pripremajte bez ili na tek malo ulja ili najbolje u mašini za kokice (bez ulja i soli).

Izbegavajte da pripremate kokice u mikrovalnoj – često su nezdrave i pune skrivenih kalorija.

Šolja običnih kokica ima samo 31 kaloriju i oko 0,5 gr masti. Kokice iz mikrovalne su obično sa puterom i imaju nešto više kalorija, ali mnogo više masti. Izbegavajte ih u ovoj dijeti.

Istraživanje od pre dve godine je pokazalo da su ljudi kojima su tokom dijete kao grickalice davane kokice bili zasitniji nego oni koji su jeli čips. Kokice su celovita hrana, bogata vlaknima, zasitna, a imaju malo kalorija.

Ako vam dosade čiste kokice bez putera, ulja i soli (možete koristiti so, ali u malim količinama) dodajte im začine – cimet, kari u prahu, čili, mešavine začina. Možete ponekad dodati malo ulja da bi se začini lakše “zalepili” za kokice.

Kako sprovesti dijetu

Na zdravom režimu ishrane budite najmanje 21 dan. Sve grickalice izbacite i zamenite kokicama. Držite ih neka vam budu na dohvat ruke celo vreme. Poželjno je, da biste sami sebi olakšali, da za vreme trajanja dijete uklonite sve nezdrave “mamilice” – kalorične grickalice, ali i drugu kaloričnu hranu, koja možda spada među vašu omiljenu – da ne biste došli u iskušenje.

Uz kokice pijte vodu, ali ne i gazirane sokove ili voćne sa puno šećera. Kada god osetite glad ili da želite nešto grickati uzmite kokice. Ne morate se mnogo brinuti oko količina, ali ipak ne preterujte.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar