Menu 

Koliko vas se zdrave ishrane i dijetalnog programa pridržava i kad odlazite na poslovni put ili odmor? Da ne biste baš puno grešili veoma je važno da pročitate naše savete.

Dobrano samo zagazili u mart, ispratili smo zimske radosti i polako dočekujemo proleće, vaskršnje praznike, Prvi maj, a kasnije i željno očekivano leto. Ako planirate mnogo putovati u narednom periodu dobro se pripremite da se pored lepih uspomena i suvnira sa odmora ne biste vratili i sa nekoliko kilograma viška. Dobro znamo da nije jednostavno paziti na ishranu kad smo na odmoru i mame nas razne delicije posebno ako putujemo u neku stranu zemlju čiju gastronomiju želimo upoznati.

Mi vam donosimo nekoliko saveta koji će vam pomoći da stvari iamte pod kontrolom čak i kad ste na odmoru.

?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Pametno jedite za vreme puta. Tokom putovanja avionom, autobusom ili automobilom svi mi sa sobom nosimo mnoštvo hrane kao da idemo na pusto ostrvo. To ne treba da vas čudi jer tokom dugotrajnog putovanja jedemo uglavnom iz dosade i zato je jako važno šta ćete spakovati za grickanje tokom puta.

Umesto masnih i veoma kaloričnih grickalica na put ponesite prave male obroke, napravite salatu od žitarica koju ćete spakovati u plastične posude, za grickanje nasecite tvrdi sir koji će vas zasititi i obezbediti proteine. Ponesite sveže voće i povrće, kokice i orašaste plodove.

Odaberite jednu poslasticu dnevno. Da se na odmoru ne biste osećali kao u zatvoru savkog dana odmora odaberite jednu poslasticu koja će utažiti želju za slatkišima ili kaloričnom hranom. Neka to jedan dan bude slasni kolač, a drugi pohovana piletina, u zavisnosti od vaših afiniteta.

Planirajte unapred. Ako odlazite u nepoznato mesto unapred pronađite putem interneta prodavnice i restorane u kojima se prodaje zdrava hrana, a zaobilazite mesta sa lokalnim kaloričnim jelima. S druge strane od kuće ponesite zobenu kašu, zdrave žitarice i sve ono što nije kvarljivo, a što možete pripremati bilo gde.

????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Vežbajte i na odmoru. Nije potrebno da se preterano znojite ili da tražite lokalnu teretanu, lagana šetnja, trčanje, plivanje ili vožnja bicikla biće sasvim dovoljni. Važno je da se krećete.

Slušajte sopstveno telo. Ako u hotelu u kom ste odseli postoji švedski sto sa koga možete uzimati koliko god hoćete jedino što vam možemo preporučiti jeste da prestanete jesti čim osetite da ste siti i ne nastavljate dalje bez obzira koliko vas mamile sve te delicije sa stola.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar