Menu 

Ako želite da svoje prehrambene navike dovedete u red, očistite organizam od neželjenih otrova i usput izgubite nešto malo masnih naslaga, onda isprobajte ovaj jednostavni trodnevni detoks program koji je u potpunosti siguran za vaše zdravlje.

Zaboravite na sve što ste dosad znali o detoksikaciji organizma i isprobajte ovaj opuštajući program koji traje svega tri dana, uključuje mnoštvo blagodetnih čajeva i zdravih smoothija. Nema ni traga izgladnjivanju i laksativima postoji samo prirodna, sveža i ukusna hrana. Pratite ove savete i primetićete neverovatne promene u probavi, a postoji mogućnost da vam se popravi šećer u krvi kao i krvni pritisak.

Evo šta sve treba da radite.

Antioksidanti. U naredna tri dana fokusirajte se na voće i povrće koje je jarkih boja, celovite žitarice i mahunarke. Antioksidanti aktiviraju enzime u jetri koji štetne supstance čine sposobnim za upijanje vode pa ih je puno lakše odstraniti iz organizma- Spanać, kelj i brusnice su veoma snažni prirodni antioksidanti. Pročitajte i “Antioksidanti – sve što treba da znate o borcima za zdravlje”.

?????????????????????????????????????????????????????????????????

Rešite se toksina pomoću glutationa. Beli luk, crveni luk i jaja su veoma bogati sumpornim jedinjenjima koja pomažu telu da počne proizvoditi sopstvene antioksidante, glutatione. Ova vrsta antioksidanata je posebno dobra za ispiranje otrova iz organizma, uključujući i teške metale poput žive i arsena.

krastavac-organski

Kupujte organsko. Pesticidi koji se koriste za uklanjanje štetočina i bolji rast biljaka su otrovi i nimalo ne preterujemo ako kažemo da treba da se brinete oko njihove upotrebe. Najnovija istraživanja su pokazala da su pesticidi povezani sa nastankom brojnih vrsta tumora i prevremene smrti kod paciva. Organska hrana je idealan izbor, ali ako niste u mogućnosti da se hranite organski onda obavezno gulite kožu sa voća i povrća.

Pijte puno tečnosti. Ukoliko želite da putem mokraće i stlice što efektivnije izbacite otrove iz organizma onda obavezno pijte što više tečnosti. Pijte od 8 – 12 čaša tečnosti u toku dana. To ne mora biti isključivo voda, mogu biti prirodni sokovi ili čajevi koji ne sadrže kofein.

Jedite sveže. Tokom ova tri dana detoksikacije izbegavajte sve vrste industrijski prerađene hrane i jedite isključivo celovite namirnice u njihovom prirodnom obliku. Izbacite brzu i prženu hranu, mlečne proizvode, alkohol, crveno meso, šećere i belo brašno. Sigurni smo da ćete izdržati tri dana.

Pametno grickajte. Ako ne možete izdržati da ništa ne pojedete između obroka potrudite se da pametno odaberete užinu. Grickajte organsko voće i orašaste plodove ili pojedite laganu salatu sa piletinom ili lososom. Začinite je sa malo limunovog soka i maslinovog ulja.

lista-maslačka

Pijte čajeve za detoksikaciju. Odaberite vrste čajeva napravljene od biljaka, koje prirodno podstiču detoksikaciju organizma, a među njih spadaju: maslačak, sladić i đumbir. Pored toga što potpomažu detoksikaciju ove biljke stimulišu cirkulaciju i ubrzavaju ispiranje otrova iz tela.

Rešite se želje za slatkišima. Najbolji prirodni način da utažite želju za slatkišima jeste čaj od sladića. Ovaj čaj sadrži supstancu koja je 50 puta slađa od šećera, ali za razliku od njega nije štetna po zdravlje. Zato kad osetite da vam se jede nešto slatko popijte čaj od sladića.

Jedite laganiju hranu u narednih 24 dana. Kada završte ovaj trodnevni program trebalo bi da u narednih 24 dana jedete nešto laganiju hranu. Nakon par dana ćete osetiti neverovatan nalet energije jer neće biti nikakvog uticaja šećera, skroba ni alkohola koji ste izbacili. Preporučujemo vam da se u narednih 24 dana hranite laganije ukoliko želite da dodatno smršate, snizite holesterol i nivelišete šećer u krvi. Nivo energije će se uduplati tako da ćete bit spremniji da više vremena provodite napolju, šetate ili se uključite u neku fizičku aktivnost.

Da rezimiramo: tri dana bi trebalo da se hranite isključivo svežim voćem i povrćem, laganim salatama i supama, pijete puno tečnosti i izbacite sve štetne, industrijski prerađene namirnice. Šta mislite, da li možete?

Piši!
Širi dalje!

1 komentar
  1. Aloe_Vera_Zvezdara Aloe_Vera_Zvezdara

    Clean 9 je program koji je pre svega namenjen za Detoksikaciju tj. kao detoksikacioni program koji će vam pomoći da započnete svoj put ka zdravlju i željenim oblinama.
    Sa ovim programom, dokazano je u praksi, može se smanjiti čak i do 4 cm u obima stim što je za osobe koje imaju potrebu za većim skidanjem kilaže i regulisanja masnoća neophodno je da nakon korišćenje C9 paketa nastave sa korišćenjem paketa F.I.T. 1

Napišite komentar