Menu 

Izabrali ste savršen plan dijete u kombinaciji sa vežbama, još vam samo treba motiv da istrajete do kraja. Mi ćemo vam pomoći.

Zamislite da ste profesionalni bokser ili da trenirate za maraton. Zvuči besmisleno, ali funkcioniše. Pogledajte “Rokija” za podizanje raspoloženja i volje za treniranje. Bodrite sebe kao da vam život o tome ovisi.

Kasica-prasica

Svaki put kad vam se stvarno ne vežba, a to uradite i svaki put kad vam se jaaako jedu kolači, umesto svega tog popijte čaj i stavite za nagradu u kasicu jedan evro (ili neku drugu valutu) i kad se napuni potrošite novac da se počastite.

“Debele” fotografije

Ako imate fotografije iz vašeg najdebljeg perioda zalepite ih na frižider, vrata od ostave, iznad kuhinjskog stola i svih mesta gde obično jedete. Sigurno ćete izubiti apetit.

“Mršave” fotografije

Ista ideja kao i prethodna samo na obrnut način. Neka vam slike iz perioda kad ste najbolje izgledali budu motiv.

Plan

Napravite tabelu na kojoj ćete napisati plan dijete i vežbanja za celu sedmicu. Zalepite ga za frižider i precrtajte svaki segment, koji ste odradili i napišite podsetnik kad ste bili veoma dobri, a kad ste mogli bolje.

Test farmerke

Ako vas vaga previše opterećuje, a niste neko kome je važna savršena brojka na vagi nego ono kako se osećate neka vam vaga budu omiljene farmerice, koje će vam ako su vam preuske ili ste ih jako teško zakopčali biti dovoljan motiv za vežbu i dijetu.

“Mršave” farmerke

Bukvalno obesite negde u kuhinji “mršave” farmerke, koje su vam cilj, tako da svaki put kad dođete da prezalogajite nešto shvatite da ste svakim tim zalogajem korak dalje od farmerica.

Podsetnici

Nalepite po špajzu i frižideru na namirnice koje ne bi trebalo da jedete podsetnike zašto ne treba da ih jedete i šta biste umesto toga mogli pojesti.

Skinite se!

Skinite se i stanite pred ogledalo. Ne, ovo nije gledanje mana nego realno sagledavanje stvari. Pogledajte se i budite iskreni prema sebi.

Recite to na glas!

Ako volite kasne obroke pre nego krenete jesti izjavite glasno „Da, sad ću pojesti punu posudu ostataka od ručka, jer mi je dosadno, nisam gladan i znam da će sve otići direktno u butine i stražnjicu.“ Ili, „Ne, neću sad vežbati, jer sam lenj i želim pogoršati svoje zdravlje“. Velike su šanse da će vas ove izjave podstaći da uradite suprotno.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar