Menu 

Interesantno je da naučnici i nutricionisti kažu kako je većina dijeta dizajnirana tako da bude neuspešna odnosno da se nakon gotovo svakog programa kilogrami veoma brzo vrate. Mi vam otkrivamo načine na koje ćete se rešiti mrskog jo-jo efekta jer proleće samo što nije stiglo i vreme je da počnemo sa pričom o dijetama.

Imenujte glavnog krivca. U slučaju vraćanja izgubljenih kilograma, krivac nije manjak volje i istrajnosti već jednostavno nestabilna priroda dijete. Treba da shvatite kako je problem dijeta ne ono što se dešava poslije. Većina dijeta se bazira na smernicama koje je jednostavno nemoguće pratiti duže vreme osima ako niste slavna ličnost koja ima kuvare, lične trenere… Važno je da otkrijete zbog čega se debljate i počnete jesti samo onda kad ste fizičke, ne emocionalno gladni.

2831515478_836d894a18_z

Uzmite ono što vam je najpotrebnije. Nakon što nađete ravnotežu između gladovanja i prejedanja važno jepronaći zdrave načine da zadovoljite tu psihičku glad, a to možete kroz vežbanje ili kroz podršku dragih ljudi.  Nakon što otkrijete kako određene namirnice i navike utiču na vas s vremenom ćete ih moći prilagođavati zdravijem načinu života.

Verujte svom telu. Glavni problem kod dijeta jeste što vas one uče da zanemarujete potrebe svog organizma. Posao tela je da održava nivo šećera i masti na zdravom nivou, ukidanjem kalorija i zanemarivanjem gladi telo automatski dovodite u neravnotežu.

Promenite fokus. Pokušajte da vam cilj ne bude mršavljanje i manji broj na vagi već zdravlje i bolja kondicija. Ako promenite fokus sigurno ćete duže istrajati i promenićete način na koji mršavite, više ćete se posvetiti zdravom načinu života nego dijetama.

Poenta priče je da biste izbegli vraćanje kilograma ne bi trebalo da se podvrgavate raznoraznim dijetalnim programima koji obećavaju skidanje velikog broja kilogarama za kratko vreme. Treba da slušate svoje telo, postanete aktivni, jedete onda kad ste gladni i fokusirate se na upotrebu celovitih namirnica.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar