Menu 

Donosimo vam detaljno opisani sedmodnevni “letnja dijeta” program – ukusni obroci i preporuke, koje nije teško pratiti.

Ova dijeta je posebno dobra tokom vrućih letnjih dana, jer je zasnovana na voću i povrću, kojeg u ovom periodu ima najviše. Napravite veliku listu svog omiljenog voća i povrća i jedite ga svaki dan. Uz to pijte mnogo vode, 8 čaša na dan, vodu s limunom ili šejkove i napitke za mršavljenje i ravniji stomak, za koje recepte možete pronaći OVDE i OVDE.

Letnja dijeta – ponedjeljak

Prvi dan jedete samo povrće. Recimo, izabrali ste krastavce. Možete ih pojesti koliko god hoćete, pa i pet kilograma ako možete. Ovo povrće je odlično, posebno zbog tog što sadrži 90% vode. Ako izaberete krastavac, on će očistiti i detoksifikovati vaše telo.

Utorak

Ovaj dan treba biti posvećen voću. Recimo, jabuke, breskve, narandže, kurške – sve zajedno. Pokušajte da ih rasporedite tokom dana, a ukoliko budete i dalje gladni možete uzeti i jednu šolju jogurta sa manje masnoća.

Srijeda

Dijeta trećeg dana je bazirana na bobičavom voću. To mogu biti ukusne jagode, maline, borovnice ili bilo koje druge bobice po vašem izboru. Jedite ih tokom dana i ne zaboravite da pijete mnogo vode.

Četvrtak

Danas ćete jesti malo više. Ovo je mlečni dan. Sir, jogurt, kefir – čega god se mlečnog setite. Ako budete gladni, mlečnim proizvodima dodajte malo kruškica, grožđa ili trešanja.

Petak

Dijeta se nastavlja i vraćate se na povrće. Odaberite pet vrsta vašeg omiljenog povrća i jedite ih u različitim kombinacijama za doručak, ručak i večeru.

Subota

Isto kao i drugog dana dijete – voće. Samo što danas možete pojesti i jogurt sa manje masnoća za večeru.

Letnja dijeta – nedjelja

Ovo će biti vaš najteži dan dijete. Ali, budite jaki, pošto je u pitanju zadnji dan vašeg “letnja dijeta” plana. Danas vam je dozvoljeno samo da pijete šejkove i sokove od voća i povrća – jabuke, narandže, paradajz, špinat, celer, … (OVDE potražite uputstva).

Nakon ove dijete vraćate se svom normalnom režimu ishrane, ali ovde mislimo na kontrolisanu hranu. Zapamtite da vaši prijatelji nisu, sigurno, slatkiši, gazirana pića, kalorični roštilj i masna hrana. Setite se kako ste teško prošli ovu dijetu i naravno da ne želite da sve to odbacite zbog brze hrane

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar