Menu 

Leto je blizu i višak kilograma treba napasti svim raspoloživim sredstvima, pobajte izgubiti kilograme uz pomoć aromaterapije.

Godinama su ljudi sumnjali u delotvornost aromaterapije, ali nedavno je i nauka istraživala vezu između gubitka kilograma i osetila mirisa, pa se došlo do veoma zanimljivih zaključaka. Na pitanje „može li aromaterapija pomoći da smršamo“, odgovor je kratak i jasan „Da“. Aromaterapija nije čarobni štapić, koji će vam istopiti višak kilograma, to ne postoji, ali svakako vam može pomoći, na kraju krajeva ništa vas ne košta da probate.

Kako možete smršati uz pomoć aromaterapije?

Aromaterapeutski pripravci vam pomažu u suzbijanju apetita i napada gladi, a pored toga pomažu pri poboljšanju stanja, koji obično dovode da debljanja, a to su stres, anksioznost, depresija… Ako vas zanima koji mirisi pomažu pri izlečenju depresije i o tome smo pisali.

Nauka je dokazala da naše čulo mirisa oseti da smo siti pre našeg stomaka, samo ga treba malo potaknuti, a u tome nam pomažu molekuli iz eteričnih ulja. Kada udišemo eterična ulja mikroskopski molekuli direktno utiču na deo mozga hipotalamus, a u hipotalamusu se nalazi centar za kontrolu gladi, odnosno sitosti. Taj centra očitava određene molekule iz eteričnih ulja i šalje signale ostatku mozga da ste siti i što je najbolje to se dešava puno brže nego što vam to stomak kaže.

Da biste dobili pravi efekat trebalo bi da udišete eterična ulja najmanje pet minuta, sve ispod toga ne igra ulogu.

Napravite sami inhalator za mršavljenje

Kad na jednostavan način napravite ovaj inhalator, koji ćete uvek imati uz sebe, moći ćete ga koristiti kad god osetite napad gladi. Stavite kašiku morske soli u malu, tamnu staklenu ili plastičnu flašu i dodajte jednu od kombinacija eteričnih ulja koje ćemo vam preporučiti da biste lakše smršali uz aromaterapiju.

Kombinacija 1:

30 kapi eteričnog ulja grejpfruta

4 kapi limuna

1 kap ilang-ilang

Kombinacija 2:

20 kapi peperminta

10 kapi bergamota

4 kapi mente

1 kap ilang-ilang

Kombinacija 3:

15 kapi bosiljka

15 kapi mažurana

1 kap origana

1 kap timijana

Da biste ispravno koristili ovaj inhalator tri puta duboko udahnite ove mirisne note, napravite malu pauzu, pa udahnite opet tri puta. Ponovite tri puta. Inhalator koristite uglavnom pre jela, jer ćete tako sigurno manje pojesti. Udisanje eteričnih ulja vam ne može naškoditi zato ih mirišite što više u toku dana.

Šta mislite može li se smršati uz pomoć aromaterapije?

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar