Menu 

Na dijeti ste i tačno se pridržavate svih uputstava, što se tiče ishrane i važbanja, ali kilogrami ne spadaju? Zašto? Evo nekoliko razloga zašto ne možete izgubiti kilograme.

Svidelo se to vama ili ne, ali nismo svi stvoreni da budemo vitki kao supermodeli, sve je stvar genetike. Ako u jednu prostoriju stavimo dve osobe sa potpuno različitim genetskim kodom i hranimo ih na identičan način, jedna će se ugojiti dok će druga smršati ili zadržati svoju težinu. „To je jednostavno genetika“, kaže doktorica Aria Šarma, sa Univerziteta Alberta.

Zašto se ni na dijeti kilogrami ne tope

Gazirana pića. Jedan od razloga jeste što ste možda i dalje nastavili piti gazirana pića prepuna industrijskih šećera koji su veoma povezani sa nastankom gojaznosti. Dokazano je da industrijska fruktoza ne zadovoljava naše apetite i tera nas da jedemo i onda kad nam više nije potrebno.

Jedete prebrzo

Bez obzira da li ste na dijeti ili ne, treba da jedete sporije i dobro prožvaćete svaki zalogaj. Ukoliko jedete prebrzo ne dozvoljavate vašem mozgu da reaguje ne vreme i pošalje signal da ste siti. Na ovaj način i dalje ćete osećati glad umesto da date vašem organizmu malo vremena da shvati da je sit.

Ne spavate dovoljno

Ne samo da imamo potrebu za nezdravom hranom kad smo umorni , nego je naš nivo spavanja povezani sa nivoom hormona. Ljudi koji malo spavaju imaju višak kortizola u organizmu što uzrokuje veći nivo stresa i smanjenje šanse za gubitak kilograma čak i kad ste na dijeti.

Stare navike

Čak i ako ste izgubili nekoliko kilograma nemojte se brzinom munje vraćati na stare navike, jer će se istom tom brzinom vratiti i kilogrami, a drugi put ćete ih još teže skinuti.

Pravite ustupke

Ako ste na dijeti, ustupaka nema! Dijete se morate pridržavati i vikendima, praznicima rođendanima, naravno ukoliko zaista želite smršati. Isplanirajte si zdrave obroke i za vikend, iako to znači da ćete možda morati spremati dva ručka.

Jeste li vi bili na dijeti koja nije imala nikakvog efekta?

Isprobajte dijetu na vodi.

Piši!
Širi dalje!

3 komentara
 1. Anno Nimus

  Zato sto ste debeli.

 2. Вук Пејановић

  Postom protiv dijete…

 3. Luna

  Kako da izgubimo suvisne kilograme bez DIJETE? Pogledajte ovaj link i saznacete. Vrlo jednostavno.

  Veliki pozdrav.

Napišite komentar