Menu 

Iako nam možda ne verujete, ali sa tek par tako jednostavnih životnih promena za par meseci ćete zdravo smršati i dobiti liniju iz snova. Evo i kako.

Većina nas nema vremena da se posveti redovnom vežbanju ili da planira svakodnevno odgovarajući meni niti da se, malo-malo, upuštamo u teške dijete. Ali, zaista vam ništa od toga neće biti potrebno (iako bar malo vežbanja ili šetnje svakako savetujemo) ako se budete pridržavali ovih saveta.

Hleb

da smršate

By: 46137

Izbacite hleb ako želite da smršate. Čak i ograničavanje unosa hleba može pomoći. Verujte neće vam mnogo nedostajati, a posebno kada za vrlo kratko vremene primetite rezultate. Ovo je jedan od najvažnijih koraka, jer će se kilogrami topiti mnogo brže.

Prejedanje

da smršate

By: scott

Kod svih ljudi koji žele da smršaju glavni problemi su suzdržavanje, kontrola i čvrsta odluka. Morate prestati sa prejedanjem. Ma koliko vam bilo slatko, divno, ukusno, ma šta vas teralo da jedete još, morate stati, morate znati preseći. Pazite zaista šta jedete – razmislite o kontroli. Jedite sporije, umerenije, uživajte lagano u hrani i osećaćete se sitije nego kada brzo u sebe “ubacite” brdo hrane. Prevarite sami sebe tako što ćete stavljati obroke u manje tanjire. Tako ćete biti primorani da jedete manje (naravno, pod uslovom da imate dovoljno samokontrole da ne dosipate još).

Držite se vode

Voda je vaša najbolja drugarica. Zaboravite na gazirana pića, ali i na sokove pune šećera. Kada ste žedni pijte čistu vodu ili vodu sa malo limuna, a ako želite neki drugačiji napitak, neka to bude sveže ceđeni sok, bez zaslađivača. Imajte na umu da su gazirana pića i “šećerni” sokovi glavni krvci za svo ono ružno salo, koje se nagomilava.

Motivacija

Pronađite pravu motivaciju, koja nije vezana samo za to da želite da izgledate bolje. Neka ovo bude test izdržljivosti, vašeg karaktera, usvajanja novih stavova, a kada prihvatite zdrave navike vrlo brzo ćete primetiti da se osećate zdravije, bolje, poletnije, srećnije.

Grickalice

Pored gaziranih pića nezdrave grickalice su vaš glavni neprijatelj. Samo sa izbacivanjem hleba, gaziranih pića i grickalica napravićete čuda. Nema više ubacivanja “smeća” u organizam. Ako već morate nešto “gricnuti” neka to budu zdrave verzije  – ovde ćete pronaći ideje i predloge – i .

Zdrav ručak

Nema izgladnjavanja, ali ni pretrpavanja mesom, testeninom i slatkišima. Radije napravite veliku zdelu salate sa sirom, spakujte je u posudicu, ponesite viljuškicu i to grickajte tokom celog radnog dana. Mnogo svežeg povrća će za samo par dana pročistiti vaš organizam.

Potrudite se da slobodne dane iskoristite da napravite neki zdravi ručak, jedite više ribe, manje prženog, pečenog, testa, sendviča, … Pripremite brze salate, projice, pijte zeleni čaj, nabavite zdrave grickalice. Posle ručka, umesto odmora uz TV prošetajte bar 15 minuta. Verujte na taj način ćete se bolje odmoriti nego pored kutije pune reklama.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar