Menu 

Sigurno smo vam već dosadili s potenciranjem doručka kao najvažnijeg obroka u danu, ali nećemo odustati tako lako. Danas vam otkrivamo koje to promene treba da uvrstite ove godine kad je u pitanju doručak.

Ako je i vama jedna od novogodišnjih odluka da promenite prehrambene navike to mora da znači kako doručak nikada nećete preskakti, jer bez doručka nema ni zdrave ishrane, to jednostavno morate znati. Evo nekoliko važnih saveta koji će vam olakšati da ovu odluku sprovedete u delo.

Unapred pripremajte i planirajte obroke. Postoji zaista mnoštvo jela koje možete pripremiti veče ranije, da vam ujutro čim ustanete sve bude spremno. Tu najviše mislimo na ovsene kaše i chia semenkama koje stavite u teglice, zalijete mlekom i jogurtom, dodate meda, promešate i spremite u frižider do ujutro. Isto tako možete napraviti mafine nedeljom pa ih tokom nedelje podgrevati.

5138099752_0f2b5735b3_z

Istražite nove recepte. Ove godine se posvetite receptima za doručak, zaboravite na standardna jela koja obično jedemo i eksperimentišite. Mnoštvo recepata možete pronaći i u kategoriji “Doručak” na našem sajtu. Isprobajte smoothije, mafine, posebne kajgane.

Razmišljajte o nutritivnim vrednostima. Malo više obratite pažnju na namirnice koje jedete i nemojte uzimati ono što vam prvo dođe pod ruku. Na primer, integralni tost će vas duže držati sitima nego tost od belog brašna.

Koristite neobične namirnice. Moramo priznati da smo mi prilično zatvoreni kad je u pitanju doručak i mali je broj namirnica koje obično jedemo. Kao što smo već napomenuli ove godine probajte nove recepte, ali i neke namirnice koje ranije niste koristili, a koje su sjajne za doručak. Među njima su: tahini, amarant, chia semenke, heljda, kinoa, urme… Od gotovo svih ovih namirnica možete napraviti divne kaše u koje možete mešati med, orašaste plodove, suvo voće, začine.

5354528250_2c4a46fb9f_z

Neka vam doručci ove godine budu nešto obilniji. Ovo će vam možda biti najčudnije, ali probajte posebno ako planirate smršaviti, jer što više pojedete za doručak to ćete manje jesti tokom dana, imaćete više energije i lakše ćete se fokusirati na posao i probleme tokom dana.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar