Menu 

Svi znamo da postoje biljke koje nam pomažu da smršamo, ali šta je sa začinima? Saznajte kako treba da “začinite svoj život” ukoliko ste na dijeti.

Sa njima, naravno, nećete smršati tek tako, nego će vam samo pomoći u procesu topljenja kilograma uz vježbe i pravilnu ishranu. Pa, zašto ne probati?

Ginesng

Jedan od najpoznatijih začina, koji pomažu pri gubitku kilograma. On podiže energiju i ubrzava metabolizam, posebno panaks ginseng. Možete ga uzimati u vidu tableta, čaja ili nekih suplemenata. (O njemu smo pisali OVDE)

By: THOR

By: THOR

Kajenska paprika

Pažnja je na nju usmjerena posebno poslije popularizacije “Dijete velikog čišćenja” (Master Cleanse Diet), gdje se preporučivao napitak napravljen od javorovog sirupa, kajenske paprike i limuna. Naravno, vi ne morate tako žestoko napadati kilograme, ali bilo bi dobro da s vremena na vrijeme malo zapaprite vaše jelo sa sa ovom “ljuticom”. Zasigurno ćete ubrzati metabolizam.

Crni biber

O, da i on. Dodajte ga češće jelima u svojoj dijeti i sigurno ćete poboljšati rezultat. Crni biber sadrži piperin, koji mu daje tu ljutinu, ali i sprječava formiranje masnih ćelija. Uz to, odličan je u kombinacijama sa hranom, jer olakšava organizmu da upije hranjive sastojke.

Senf

Ako vam u vašoj dijeti nedostaju dresinzi i prelivi, a ne smijete posegnuti za majonezom, onda birajte senf. Ukusan je i gotovo bez kalorija. I ne samo to. On utiče na smanjenje šećera u krvi, apetita i ubrzava metabolizam za čak 20 odsto.

Cimet

Ovo je jedan od najomiljenijih, ali i najzdravijih začina. Vrlo je efektan pri smanjenju šećera u krvi, a uz to se “bori” protiv loših bakterija u organizmu. Ako imate zdrav balans dobrih bakterija, bolje će vaš organizam upijati hranjive sastojke i pomoći vam da jedete manje. (Više o cimetu potražite OVDE)

Đumbir

Naravno, nezobilazan. Divan začin, koji ima protuupalna svojstva, umiruje i opušta crijevni trakt. Na taj način umiruje “gladnu nervozu”, ali i ubrzava metabolizam. (Kliknite i saznajte više o đumbiru).

Da li vi koristite neke začine da biste umirili glad i ubrzali metabolizam?

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar